Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Alte 3 cazuri de infectare cu coronavirus în România. La nivel național s-a ajuns la 28 de cazuri, ceea ce presupune intrarea în scenariul 2 de măsuri

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 10 martie 2020 Etichete: , ,

Alte 3 persoane au fost confirmate în România, marți  10 martie, cu noul coronavirus. Prin urmare, numărul total de cazuri a ajuns la 28, iar autoritățile vor aplica măsuri pentru scenariul 2. 

Potrivit autorităților, este vorba despre un bărbat de 57 ani care s-a întors în cursul zilei de luni din Italia și se afla în carantină în Arad.

De asemenea, o femeie de 26 ani din Hunedoara și un bărbat de 37 de ani care este internat în Spitalul de boli infecțioase din Reșița.

Ce prevede Scenariul 2

Potrivit declarațiilor secretarului de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru, făcute pentru Digi 24, scenariul 2, de la 26 la 100 de cazuri, prevede următoarele măsuri:

  • Anchetele epidemiologice vor fi mai extinse, fiindcă fiecare din aceste cazuri are contacți
  • Secții separate în spital care vor fi pentru coronavirus
  • Limitarea unor intervenții chirurgicale care nu sunt absolut necesare, cele pentru boli cronice sau intervenții programate
  • Control la graniță mai accentuat, care să vizeze și persoanele din alte țări decât cele care sunt în acest moment în zona roșie sau zona galbenă.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More here to that Topic: mainnews.ro/alte-3-cazuri-de-infectare-cu-coronavirus-in-romania-la-nivel-national-s-a-ajuns-la-28-de-cazuri-ceea-ce-presupune-intrarea-in-scenariul-2-de-masuri/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW