Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Tăriceanu: Măsurile împotriva răspândirii coronavirusului sunt insuficiente. În România, întotdeauna autoritățile sunt cu câțiva pași înapoi în fața realității

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 10 martie 2020 Etichete: , , ,

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că autoritățile române sunt întotdeauna cu „șapte” pași înapoi în fața realității „care este într-o continuă schimbare”. Tăriceanu a declarat că Guvernul are obligația de a interveni rapid cu toate mijloacele pe care le are la dispoziție pentru a limita consecințele economice care ar putea avea loc din cauza epidemiei cu virusul Covid-19.

„Până în momentul de față, preocupările de care autoritățile au dat dovadă au fost cu precădere îndreptate către latura medicală. Ceea ce sigur că este necesar, numai că din păcate, la noi, autoritățile sunt întotdeauna cu câțiva pași înapoi în fața realității care este în continuă schimbare.

Pe lângă aceste măsuri, absolut necesare care văd că sunt clar insuficiente și apar informații care sunt foarte grave, de exemplu, situația de la spitalul Gerota, autoritățile ar fi trebuit să ia măsuri pentru a preveni consecințele economice ale acestei crize ale coronavirusului care sunt foarte grave în toată lumea. Și există și la noi riscul ca aceste consecințe să afecteze grav sectorul economic prin falimente ale unor întreprinderi, deci, ceea ce propun, Guvernul are obligația de a interveni rapid cu toate mijloacele pe care le are la dispoziție pentru a limita consecințele economice”, susține Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu: Ar trebui o învestire rapidă a unui Guvern

Liderul ALDE a enumerat mai multe măsuri pe care autoritățile române ar trebui să le demareze „fără întârziere”.

Ar trebui ca cei care pot lucra de acasă să nu mai vină la serviciu. Ar trebui să existe un fond pentru plata celor care vor fi obligați să stea acasă pentru că firmele nu vor putea să suporte cheltuielile cu salariile pe perioada opririi funcționării și derulării normale a activității precum și alte măsuri care trebuiesc gândite și demarate fără întârziere”, a mai menționat Tăriceanu.

Întrebat dacă Guvernul Cîțu ar trebui învestit, Tăriceanu a declarat:

„Cred că ar trebui joi o învestire rapidă a unui Guvern care să poată dispune de toate mijloacele legale pentru a combate efectele crizei, sigur și în plan medical, și în planul securității persoanelor, precum și în alte domenii în care se fac resimțitele consecințele crizei cu coronavirus”, a încheiat Tăriceanu.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW