Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Predoiu: Ministerul Justiției a alocat fonduri suplimentare instanțelor pentru achiziția de dezinfectanți

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 10 martie 2020 Etichete: , , ,

Cătălin Predoiu a anunțat, marți, că Ministerul Justiției a alocat recent fonduri suplimentare în valoare de 500 000 de lei pentru a asigura produse dezinfectante în instanțe. 

„S-au luat măsuri de două-trei săptămâni de igienizare suplimentară și în Ministerul Justiției și în instituțiile din subordine, inclusiv ANP. Sunt în contact cu CSM și cu o serie de președinți. Am alocat fonduri suplimentare de 500 000 de lei  pentru astfel de consumabile destinate sediilor”, a anunțat ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

Ministrul Justiției a amintit faptul că în Administrația Națională a Penitenciarelor au fost luate măsuri astfel încât virusul să nu fie transmis de la vizitatori la deținuți

„Au fost luate măsuri în Administrația Națională a Penitenciarelor. Vizitele nu s-au mai făcut decât prin separator, nu a existat contact fizic între vizitatori și deținuți, există o separare a gardienilor care intră în contact cu vizitatorii și cei care intră în contact cu deținuții, dar și măsuri care să suplimenteze amânarea acestor vizite prin contact telefonic, prin skype, sunt măsuri suplimentare care au fost puse la dispoziția deținuților astfel încât să poată păstra contactul cu familiile, dar să nu ia contact fizic cu ele în această perioadă”, a mai spus Predoiu.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW