Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


CFR a semnat contractul pentru moderinazare liniei ferate Brașov – Sighișoara.

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 5 martie 2020 Etichete: , , ,

După 4 ani de tergiversări și lupte în instanță, CFR a reușit să semneze contractul pentru modernizarea căii ferate Brașov – Sighișoara, pe subsecțiunile 1 și 3, Braşov – Apaţa şi Caţa – Sighişoara, Valoarea contratului este de 2,97 miliarde de lei, fără TVA, iar după ce va fi finalizată lucrarea, trenurile de pasageri vor circula cu viteze de până la 160 km/h. Lungimea totală a celor două loturi care vor fi modernizate este de 85 km.

În urma deciziei de la Curtea de Apel București de a respinge contestația asocierii Brasig Strabag -Swietelsky, CFR a putut semna contractul cu Asocierea Railworks formată din Alstom, Aktor, Euro Construct Trading ’98 şi Arcada pentru cei 85 de km de linie ferată dublă, parte a coridorului european Rin – Dunăre.
Termenul de finalizare a lucrărilor este de 48 de luni (4 ani) din momentul semnării ordinului de începere a lucrărilor. Finanțarea provine din fonduri europene prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei și finanțare din bugetul de stat din valoarea contractului.
Traseul se va scurta de la 130 km, la 112 km, iar timpul de parcurgere a traseului va putea scădea până la 47 de minute.

Sursa foto: Facebook / CFR

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW