Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Audieri la CSM: Magdalena Militaru, interviu pentru funcția de adjunct al procurorului general

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 2 martie 2020 Etichete: , ,

Maria Magdalena Militaru, propusă de ministrul Justiției pentru funcția de adjunct al Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție susține, luni, interviul în fața Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. 

“Am introdus această măsură (n.r reevaluarea participării în cauze civile)în obiectivele mele ca urmare a discuțiilor pe care le-am avt cu procurorii de pe judiciar. A plecat tocmai de la această problemă a identificării procurorilor care vor să desfășoare activitate de judiciar civil. Toți cei care au optat să fie procurori au optat pentru afinitatea pentru(…)Cred că o analiză mai amplă ar putea oferi o nouă imagine. Poate ar fi necesar să facem și niște propuneri legislative.(..) ”, a declarat Magdalena Militaru.

Referitor la propunerea lui Bogdan Licu pentru înființarea unui Serviciu Tehnic unic pentru Parchetul General, DNA și DIICOT, procurorul Magdalena Militaru a spus:

„La un moment dat a menționat Bogdan Licu despre un Serviciu Tehnic unic. La nivel de principiu, Ministerul Public este unic. Ar trebui analizate și în raport cu specificul direcțiilor specializate care au o cooperativitate mai mare și cred că ar trebui văzut dacă existența unui Serviciu Tehnic nu ar îngreuna activitatea.  (…)Ofițerii de poliție judiciară resimt această diferență salarială care există între ei. O percep ca pe o nedreptate. Cred că va îngreuna procesul de selectare a unor ofițeri. Ei sunt cumva blocați la momentul în care au fost selectați în Serviciul Tehnic. Nu pot avansa.”

Cine este Maria Magdalena Militaru

Maria Magdalena Militaru a absolvit un liceu cu profil sanitar, ulterior lucrând ca asistent medical la un spital din Breaza. Mai târziu a făcut Facultatea de Drept la Craiova și a devenit procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oltenița.

După finalizarea studiilor Liceului sanitar, primul loc de muncă al procurorului Militaru a fost ca asistent medical la Spitalul de boli pulmonare din Breaza.

Ulterior a făcut Facultatea de Drept la Craiova și a devenit procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oltenița. În 2005, primește funcția de șef al serviciului resurse umane pentru parchete la Consiliul Superior al Magistraturii. Între anii 2012 și 214 a fost procuror la Secția de urmărire penală și criminalistică PICCJ.

Maria Militaru a devenit cunoscută în urma instrumentării unuia dintre cele mai complexe dosare, cel al dispariției avocatei Elodia Ghinescu.

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info to that Topic: mainnews.ro/magdalena-militaru-interviu-in-fata-sectiei-pentru-procurori-a-csm-cine-este-magistratul-propus-pentru-functia-de-adjunct-al-procurorului-general/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: mainnews.ro/magdalena-militaru-interviu-in-fata-sectiei-pentru-procurori-a-csm-cine-este-magistratul-propus-pentru-functia-de-adjunct-al-procurorului-general/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you will find 72951 additional Info to that Topic: mainnews.ro/magdalena-militaru-interviu-in-fata-sectiei-pentru-procurori-a-csm-cine-este-magistratul-propus-pentru-functia-de-adjunct-al-procurorului-general/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW