Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ana Birchall, despre posibila desfiinţare a SIIJ: Am luat în discuţie să fie sub coordonarea plenului CSM

By Andreea Traicu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 16 iunie 2019 Etichete: , ,

Ana Birchall susţine că Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie ar trebui să fie subordonată plenului CSM, nu judecătorilor din Consiliu. Precizările vin în contextul în care în spaţiul public au apărut informaţii privind neînţelegeri între premier şi ministru din cauza acestei structuri. Mai multe asociaţii de magistraţi cer desfiinţarea SIIJ, considerând că este un element de presiune.

”Niciodată nu am vorbit despre desființarea acestei secții. Plus, niciodată nu am luat în discuție ca Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție să fie sub coordonarea ministerului Justiției, ci doar am luat în discuție să fie sub coordonarea plenului CSM, pentru că acum este doar sub coordonarea unei secții din CSM și anume cea a judecătorilor”, a declarat Ana Birchall, potrivit Antena 3.

Potrivit G4Media, în şedinţa de guvern de miercuri, Ana Birchall ar fi pus în discuţie activitatea Secţiei Speciale, menţionând că ar trebui ca activitatea procurorilor să fie evaluată de minister. Mai mulţi miniştri s-ar fi opus, precizează sursa citată,, iar premierul ar fi declarat la finalul şedinţei că regretă că a numit-o ministru.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW