Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Secretar de stat în Ministerul Sănătății: Cetățeanul italian infectat a intrat în contact cu zeci de persoane

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 27 februarie 2020 Etichete: , , , , ,

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a anunțat, joi, că ancheta epidemiologică de la nivelul județelor Gorj și Dolj, continuă. Potrivit acestuia, în momentul de față este incert câte persoane au intrat în contact cu cetățeanul italian infectat cu coronavirus pe perioada cât acesta s-a aflat în România, dar este vorba de câteva zeci. 

“Nu avem încă un al doilea pozitiv. Ne ocupăm de ancheta epidemiologică pentru a stăpâni fenomenul. Vom augumenta comunicarea pe acest subiect. Este incert cu câte persoane a intrat în contact acest bărbat. E de ordinul zecilor. (…)”, a declarat Horațiu Moldovan.

Oficialul a adăugat că la nivelul Ministerului Sănătății și a Direcției de Sănătate Publică există o rezervă de măști sanitare și că într-adevăr, stocurile din spitale au fost risipite dar situația este sub control.

„Când apare acest fenomen se creează o stare de emoţie care conduce la consumuri mari de materiale. Odată cu apariţia acestui flagel s-au risipit toate stocurile. Totuşi, există o rezervă la nivelul MS şi al DSP care ne permite să gestionăm situaţia. Nu suntem lipsiți de materiale în acest moment. Sunt proceduri de achiziție oricum

Secretarul de stat a mai anunțat că, începând cu săptămâna viitoare, vor fi achiziționate încă 50 de milioane de măști sanitare.

„Vom aveam săptămâna viitoare 50 de milioane de măști. Nu sunt motive să fim îngrijorați în ceea ce privește populația. În spitale sunt măști suficiente. Consumul a fost mare, este firesc”, a mai adăugat acesta.

sursa foto: cdn.cnn.com

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW