Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Un bărbat care a fost în Craiova, confirmat cu coronavirus la Rimini, Italia/ Va fi declanșată o anchetă epidemiologică

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 25 februarie 2020 Etichete: ,

Un italian în vârstă de 71 de ani a fost diagnosticat în Italia cu coronavirus. Bărbatul fusese într-o vizită în România în urmă cu o săptămână.

Potrivit unei publicații italiene, acesta este primul caz de infectare cu virusul ucigaș din China în Rimini.

Pacientul este internat în secția de boli infecțioase a spitalului din Rimini, iar starea de sănătate nu îi pune viața în pericol, potrivit Il Resto del Carlino.ro.

Bărbatul s-a întors la sfârșitul săptămânii trecute din România. Simțindu-se rău, acesta a mers, luni, la camera de gardă a spitalului din Cattolica, iar de acolo a fost transportat la Rimini, unde i s-au făcut analizele și s-a confirmat că bărbatul este infectat cu coronavirus.

În urma acestor informații, autoritățile din România au  transmis că prin intermediul Ambasadei României la Roma, Ministerul Afacerilor Externe a solicitat informații suplimentare despre bărbatul de 71 de ani.

„Cu privire la informatiile vehiculate in mass-media referitoare la confirmarea unui caz de infectie cu COVID-19 in Italia, Rimini, MAE, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Roma a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe langa autoritățile locale pentru obtinerea unor informatii suplimentare, inclusiv cetatenia pacientului și cu privire la eventuala ședere a acestuia pe teritoriul României.

În baza informațiilor obținute vor fi întreprinse măsurile necesare pe teritoriul României”, au anunțat instituțiile din România.

Bărbatul a fost la Craiova

În urma verificărilor autorităților române a reieșit că bărbatul de 71 de ani infectat cu virusul Covid-19 a fost în Craiova, în perioada 18-22 februarie.

„În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri.

Autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW