Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Universitatea din Târgu-Jiu a suspendat cursurile după ce unei studente întoarse din Italia i s-a făcut rău la facultate/ SJU: Azi sau mâine se va decide dacă va fi transferată

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 24 februarie 2020 Etichete: , , ,

Reprezentanții Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu au decis, luni, să suspende cursurile după ce unei studente care s-a întors sâmbătă din Lombardia din Italia, regiune afectată de coronavirus, i s-a făcut rău la facultate.

„Domnișoara studentă a venit în această dimineață la cursuri. S-a simțit rău, a mers la cabinetul din facultate. Domnul medic i-a aplicat protocolul. Discutând cu domnișoara, a aflat că sâmbătă s-a întors în țară din Italia, mai exact de la 57 de kilometri de Lombardia, zona afectată de coronavirus.

Imediat a luat legătura cu autoritățile competente pentru astfel de cazuri, au venit la facultate cei de la DSP, a venit o salvare dotată corespunzător pentru astfel de cazuri. A fost luată la noi în stare stabilă. Așteptăm să vedem dacă se confirmă sau nu se confirmă acest diagnostic. La Târgu Jiu nu există teste pentru coronavirus. Să vedem dacă va fi transportată la Matei Balș”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției de învățământ, Țimpea Iulian, pentru mainnews.ro.

Până la aflarea rezultatului, conducerea UCB din Târgu Jiu a decis să suspende cursurile pentru o săptămână.

„Noi până la clarificarea situației am luat decizia să suspendăm până luni. Dacă se va face rezultatul în două, trei zile pentru coronavirus și va fi negativ, conducerea Universității se va întruni și va lua o decizie”, a mai explicat sursa citată.

Contactat de mainnews.ro, managerul interimar al SJU Târgu-Jiu, Vienescu Dumitru, a declarat că momentan pacienta se află sub observație.

„Momentan este sub observație. Nu s-a decis transferul la Spitalul Matei Balș, sau la un spital de acest gen. Rămâne sub observație, astăzi sau mâine se ia decizia dacă va fi transportată. Momentan, starea de sănătate nu implică transferul pacientei”

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW