Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Tânăr român, ucis într-un atac armat din Germania. Unchiul băiatului: A ieșit din bar și l-a împușcat / MAE nu confirmă niciun deces

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 20 februarie 2020 Etichete: , ,

Nouă persoane au murit, miercuri seară, într-un dublu-atac care a avut loc în orașul Hanau, în apropiere de Frankfurt. Printre victime se numără și un român în vârstă de 23 de ani care lucra în Germania. Ministerul Afacerilor Externe din România nu a confirmat până la această oră niciun deces. 

Ministerul Afacerilor Externe din România a transmis că au fost identificate 6 victime din cele 9 care au murit în atentat, nefiind confirmat niciun cetățean român.

Românul era din comuna Singureni, județul Giurgiu și lucra la o firmă de curierat din Germania. Marian Pătuleanu, primarul comunei, care este și unchiul victimei, a confirmat pentru mainnews.ro că nepotul său a fost ucis de atacator în timp ce se afla în mașină, în fața unei cafenele din Hanau.

„Pot să vă confirm că e adevărat. Este decedat. Suntem rude. Mama lui cu mine suntem veri. Deocamdată se anchetează cazul. E o procedură, vă dați seama. A fost un atac terorist. El era în afara barului, era în mașină și nenorocitul respectiv a împușcat în bar, a ieșit, l-a văzut și pe el în mașină și l-a împușcat și pe el. Cred că voia să meargă acolo la bar să bea o cafea din câte am înțeles.„, a spus primarul din Singureni.

Întrebat dacă Ministrul Afacerilor Externe a luat legătura cu familia tânărului ucis, edilul a declarat:

„Care minister? Nu vreau să intru în mai multe detalii pentru că am funcția pe care o am și nu vreau să se interpreteze greșit. Nu s-a interesat nimeni despre acest copil. Am aflat de la părinți. Ei se aflau acolo(n.r. în Germania). I-au anunțat autoritățile germane”, a afirmat edilul.

Conform publicaţiei Die Zeit, printre victimele tragicului eveniment se numără cetățeni de origine română, turcă, bosniacă, poloneză și bulgară.

Un dublu atac a avut loc, miercuri în seară, în centrul orașului Hanau, în apropiere de Frankfurt.

Singurul suspect pe care îl aveau autoritățile germane a fost găsit mort, la domiciliul său. La adresă a fost găsită și mama acestuia, în vârstă de 73 de ani, tot moartă.

Autorul atacului ar fi un individ în vârstă de 43 de ani care ar fi adeptul ideilor extremiste. Acest lucru reiese din scrisoarea de revendicare şi înregistrarea video pe care le-a lăsat înainte să moară.

Reacția Președintelui României

Klaus Iohannis a transmis, joi dimineață, pe Twitter, condoleanțe familiilor și prietenilor care și-au pierdut apropiații în atacurile teroriste din Germania

„Condamn cu fermitate atacurile violente împotriva unor oameni nevinovați care au avut loc în Hanau. Transmit condoleanțe celor care și-au pierdut rude și prieteni. România este solidară cu Germania”, a scris șeful statului pe Twitter.

 

 

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW