Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Fostul director Transelectrica, condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 17 februarie 2020 Etichete:

Marius Carașol, fostul director Transelectrica, a fost condamnat, luni, la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare, conform deciziei Judecătoriei Sectorului 1 București. Decizia nu este definitivă.

Instanța a mai decis și interzicerea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice a lui Marius Carașol.

De asemenea, diploma de inginer aparent emisă de Universitatea Politehnica București a fostului director Transelectrica va fi desființată

„Condamnă pe inculpatul CARAŞOL MARIUS DĂNUŢ la pedeapsa închisorii de 2 (doi) ani, pentru săvârşirea infracţiunii de în?elăciune. În temeiul art. 65 alin. (1) ?i (3) C.pen., aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. (1) lit. a), b), k) C.pen. (respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa o func?ie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public), pe durata pedepsei principale, conform art. 65 alin. (3) C.pen., pedeapsa accesorie urmând a fi executată în cazul în care pedeapsa principală a închisorii devine executabilă. În temeiul art. 67 alin. (1) C.pen., aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. (1) lit. a), b), k) C.pen. (respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa o func?ie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public), pe o durată de 5 ani, pedeapsa complementară urmând a se executa conform art. 68 alin. (1) lit. b) C.pen., respectiv de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere”, se arată în decizia instanței.

Acuzații

Procurorii de la Parchetul General l-au trimis în judecată, în decembrie 2019. pe Marius Dănuț Carașol, acuzat de uz de fals și înșelăciune. Anchetatorii susțin că bărbatul și-ar fi falsificat diploma de studii.

Bărbatul ar fi utilizat documente de studii false, ce atestau faptul că ar fi absolvit cursurile Universității Politehnica București, Facultatea de inginerie electrică. Aceste documente i-ar fi folosit pentru angajarea la Compania Națională de Transport al Energiei Electrice.

Marius Carașol a fost reținut în noiembrie anul trecut, fiind acuzat de înșelăciune și uz de fals. A fost arestat preventiv, iar dosarul a fost trimis la Judecătoria Sectorului 1 București.

sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW