Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Orban, înainte de audierea miniștrilor în comisii: PNL face tot ce este necesar pentru a ajunge la dizolvarea Parlamentului

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 17 februarie 2020 Etichete: ,

Premierul desemnat Ludovic Orban precizat, luni, înaintea audierii miniștrilor în comisii, că liberalii fac tot ce este necesar pentru a ajunge la dizolvarea Parlamentului, astfel încât să fie organizate alegeri anticipate.

„Buna guvernare a României depinde de existența unui Parlament care să fie o oglindă fidelă a aspirațiilor electoratului. Alegerile anticipate reprezintă ocazia de a oferi românilor posibilitatea de a-și exprima votul. Tot calendarul și procedurile aferente urmăresc doar acest obiectiv: de a oferi românilor puterea, pentru a alege un parlament onest, corect, cinstit, care să reprezinte cu adevărat ceea ce își doresc românii de la puterea publică. Numai cu un parlament care să susțină măsurile de care are nevoie România poate să existe un guvern care să pună în aplicare modernizarea României”, a afirmat Ludovic Orban.

Liderul PNL a declarat că va face doar ceea ce este necesar pentru a atinge obiectivul dizolvării Parlamentului.

„Audierile din comisii se referă la competența, valoarea, onestitatea miniștrilor și e firesc că în comisii parlamentarii PNL vor da un vot favorabil”, a mai spus Orban.

Totodată, permierul desemnat l-a criticat pe fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, după ce acesta a spus că își dorește înființarea unei comisii de anchetă în care să fie audiați atât el, cât și Viorica Dăncilă, Ludovic Orban, dar și Florin Cîțu pentru a explica de ce s-a depășit deficitul pe 2019.

„Cine face propunerea aceasta? Eu cred că domnul Teodorovici trebuie să se ducă să se trateze. El este principalul vinovat. Vă aduceți aminte că s-a emis o OUG special ca să permită premierului și ministrului Finanțelor să nu dea declarații pe propria răspundere privind veridicitatea datelor în baza cărora a fost construit bugetul pe 2019, ca să scapă de răspunderea minciunilor pe care le-au pus la baza construcției bugetare. (…) Comisia de anchetă ar trebui să o vizeze pe Dăncilă, dar și pe el, că el a fost ministrul Finanțelor”, a mai precizat premierul desemnat.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW