Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ion Ghizdeanu, chemat la parchet pentru a fi pus sub acuzare/ Fostul președinte al Comisiei Naționale de Prognoză, sub control judiciar

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 13 februarie 2020 Etichete:

Ion Ghizdeanu, fostul președinte al Comisiei Naționale de Prognoză, este chemat, joi, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru a fi pus sub acuzare într-un dosar în care există suspiciuni cu privire la o serie de falsuri cu deconturi, potrivit surselor mainnews.ro.

Dosarul ar viza falsificare a unor procese verbale de alocare a unor bani de la stat din Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI).

Fondul de Dezvoltare și Investiții este un instrument financiar gândit, în 2019 de Liviu Dragnea și Darius Vâlcov și a fost lansat de Guvernul PSD și de Comisia Națională de Prognoză în primăvara anului trecut.

Fondul era gestionat formal de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, instituție condusă la acel moment de Ion Ghizdeanu.

Instrumentul a fost gândit astfel încât baronii locali să beneficieze de bani de la bugetul de stat. Guvernul Orban a desființat Fondul și l-a înlocuit din funcție de Ghizdeanu.

Ion Ghizdeanu, pus sub acuzare pentru fals intelectual

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au dispus punea în mișcare a acțiunii penale față de Ion Ghizdeanu.

„În perioada 17.09.2019-24.10.2019 inculpatul în calitate de președinte al Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză a falsificat cu ocazia întocmirii mai multe procese-verbale în care s-a menționat în mod mincinos că membrii Comisiei de analiză și evaluare a proiectelor s-au întrunit, au analizat și au propus spre aprobare 1080 de proiecte, în realitate membrii comisie nu s-au întrunit niciodată și nu au făcut nicio apreciere proprie, lista cu proiectele propuse spre aprobare fiind stabilită arbitrar de inculpat”, transmit procurorii.

Față de acesta a fost dispusă și măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW