Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Predoiu, întâlnire cu experții europeni care analizează justiția din România. Ministrul a subliniat atenția pe care premierul o acordă problemelor legate de justiție

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 12 februarie 2020 Etichete: , ,

Ministrul interimar de Justiție, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit miercuri cu echipa de experți ai Comisiei Europene, aflați într-o misiune de evaluare a recomandărilor MCV din noiembrie 2019.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Justiție, temele discuției s-au axat asupra liniilor de acțiune și calendarului privind modificarea legilor justiției și punerea în acord a codurilor penale cu deciziile Curții Constituționale.

„Cătălin Predoiu a subliniat atenția pe care premierul o acordă problemelor legate de justiție și a explicat viziunea sa, care include, pentru următoarea perioadă, elaborarea unor proiecte de acte normative de către un grup de lucru interinstituțional, constituit la nivelul Ministerului Justiției, cu o consultare amplă a asociațiilor de magistrați, a societății civile și a tuturor părților interesate. De asemenea, Cătălin Predoiu a subliniat că, în viziunea sa, acțiunile ministerului trebuie să pună accent pe durabilitatea proiectului și nu pe graba de a lua decizii, intenție apreciată pozitiv de către partenerii de dialog”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Justiție.

Totodată, ministrul Predoiu a mai discutat cu experții Comisiei Europene despre executarea hotărârilor judecătorești în cauzele în al căror debitor este statul.

„Ministrul Justiției a prezentat progresele înregistrate și soluțiile preconizate pentru accelerarea și eficientizarea implementării aspectelor de management judiciar strategic.

În finalul reuniunii, Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a exprimat întreaga deschidere pentru continuarea și consolidarea dialogului cu reprezentanții Comisiei Europene”, mai scrie în sursa citată.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW