Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


CCR dă termen doar 4 zile pentru transmiterea punctelor de vedere referitoare la sesizarea lui Ciolacu

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 11 februarie 2020 Etichete: , , , , , ,

Liderii Camerei Deputaților și Senatului și Klaus Iohannis au termen până pe 14 februarie să își exprime punctul de vedere în ceea ce privește sesizarea depusă de Marcel Ciolacu și Titus Corlățean, în care este reclamat un conflict juridic între Președintele României și Parlamentului României.

În sesizarea depusă la CCR, președintele Camerei Deputaților și președintele Senatului au contestat desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban pentru funcția de premier.

“Referitor la cererile președinților Camerei Deputaților și Senatului de soluționare a conflictului dintre Președintelui României și Parlamentului României  s-a stabilit ca până la 14 februarie părțile să își exprime punctul de vedere. Termenul pentru ședința de judecată se stabilește ulterior. Art. 34 -36 din Legea 47/1992”, transmite Curtea Constituțională a României (CCR).

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a sesizat, luni, CCR cu privire la un eventual conflict juridic între președintele României și Parlament.

Premierul desemnat Ludovic Orban a depus, luni, la Parlament, cererea de învestire a noului Guvern PNL, cu tot cu noul program de guvernare actualizat, dar și ci lista cabinetului de miniștrii care a rămas neschimbată.

Din acest moment Parlamentul are la dispoziție 60 de zile să acorde votul de încredere pentru noul Guvern. Dacă acest lucru nu se întâmplă, președintele Klaus Iohannis are posibilitatea să dizolve legislativul și să declanșeze alegeri anticipate.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW