Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cei cinci inculpați din dosarul de corupție PSD Arad rămân în arest preventiv

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 10 februarie 2020 Etichete: , ,

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis, luni, prelungirea măsurii arestării la domiciliul în cazul a cinci persoane cercetate în dosarul de corupție „PSD Arad”. Este vorba despre Cristian Hogea, Elisabeta Miuțescu, Cristian Ilie Ispravnic, Cristian Dima și Mircea Andrei Lucaciu.

„Admite propunerea de prelungire a măsurii preventive a arestului la domiciliu formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara în dosarul (…)”, se arată în decizia instanței.

Pe 10 decembrie, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins propunerea procurorilor DNA Timișoara de arestare preventivă și au decis ca opt inculpați din dosarul PSD Arad, printre care se aflau și cei cinci, să fie cercetați în stare de libertate, stabilind măsura controlului judiciar doar față de unii dintre aceștia.

Ulterior, un alt complet de judecată a decis arestarea la domiciliu a celor cinci inculpați în dosarul de corupție. Luni, ICCJ a admis a doua cerere de prelungire făcută de procurorii anticorupție din Timișoara în cazul celor cinci persoane cercetate.

15 persoane sunt cercetate de DNA într-un dosar mai amplu care vizează infracţiuni de corupţie desfăşurate în punctele de trecere a frontierei din Arad.  Mai multe detalii aici.

Acuzațiile aduse de procurorii anticorupție celor cinci inculpați

Cristian Ilie Ispravnic, director general regional al Direcției Regionale de Drumuri si Poduri (D.R.D.P.) Timișoara și vicepreședinte al organizației județene PSD. Conform procurorilor, acesta este acuzat de: 9 infracțiuni de folosire a influenței sau autorității, 5 infracțiuni de luare de mită, 5 infracțiuni de abuz în serviciu, complicitate la folosirea influenței sau autorității.

Cristian Hogea, șef al Agenției de Control și Încasare Nădlac II și vicepreședinte al organizației județene PSD, fiind acuzat de 5 infracțiuni de luare de mită din care una în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, folosire a influenței sau (8 infracțiuni), complicitate la abuz în serviciu (4 infracțiuni), complicitate la folosirea influenței.

Elisabeta Miuțescu, angajată în cadrul Agenției de Control și Încasări Nădlac II. Aceasta este acuzată de 3 infracțiuni de trafic de influență din care una în formă continuată, complicitate la folosirea influenței sau autorității şi complicitate la luare de mită.

Cristian Dima, angajat în cadrul Agenției de Control și Încasare Nădlac II, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de 2 infracțiuni de complicitate la folosirea influenței şi 2 infracțiuni complicitate la luare de mită.

Mircea Andrei Lucaciu, șef la Departamentul Venituri din cadrul Direcției Regionale de Drumuri si Poduri (D.R.D.P.). Procurorii îl acuză de 8 infracțiuni complicitate la folosirea influenței sau autorității,  luare de mită, complicitate la abuz în serviciu.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 42633 more Info on that Topic: mainnews.ro/cinci-inculpati-din-dosarul-de-coruptie-psd-arad-raman-in-arest-preventiv/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW