Tuesday, April 30, 2024
Jurnalism corect


Iohannis a atacat la CCR Legea privind amplasarea radarelor în locuri vizibile pe drumurile publice

By Madalina Balaceanu , in Justitie Politic , at 12 iunie 2019 Etichete: , ,

Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis Curții Constituționale o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii pentru modificarea OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, prin care este interzisă amplasarea aparatelor radar în locuri de unde nu sunt vizibile.

Această lege a mai fost contestată la CCR de către Klaus Iohannis iar judecătorii au hotărât că este neconstituțională.

„Ţinând cont de faptul că forma legii transmise la promulgare este una ulterioară procedurii de reexaminare, ca urmare a Deciziei Curţii Constituţionale nr. 684/2018 (publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 50 din 18 ianuarie 2019) şi având în vedere că Parlamentul a adoptat o serie de reglementări care sunt contrare şi excedează limitelor deciziei menţionate, considerăm că Legea pentru modificarea art. 109 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost adoptată cu încălcarea dispoziţiilor art. 147 alin. (2) şi (4) din Constituţie”, arată sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat de presă.

Klaus Iohannis susține că Parlamentul a eliminat unele texte și a efectuat modificări fără ca acestea să fi făcut obiectul sesizării de neconstituționalitate.

„Examinând legea adoptată de Parlament în forma în care aceasta a fost retrimisă la promulgare, reiese că anumite texte din legea criticată au fost eliminate deşi acestea nu au făcut obiectul sesizării de neconstituţionalitate şi nici al controlului de constituţionalitate, iar altele au fost modificate deşi acestea nu au fost declarate neconstituţionale şi nu corespund vreunei necesităţi de recorelare cu celelalte dispoziţii ale legii”, mai arată Klaus Iohannis în textul sesizării.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW