Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Orban, reacție după ce Guvernul a fost demis: Suntem mândri de ce am făcut în 3 luni / Parlamentarii născuți din pixul lui Dragnea au decis

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 5 februarie 2020 Etichete: , , ,

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL a fost adoptată, miercuri, în Parlament, cu 261 de voturi „pentru și 139 de voturi împotrivă”.

” Un Parlament dominat de forțe retrograde, așa cum i-am numit, „parlamentari născuți din pixul lui Dragnea”, care au încălcat democrația României, au decis azi căderea Guvernului pe care îl conduc. Guvernul cade în picioare. Suntem mândri de ce am făcut în 3 luni, că într-o perioadă așa scurtă am reușit să reparăm din stricăciunile fostei guvernări, că am reclădit credibilitatea României. Am reușit într-un timp extrem de scurt să luăm niște decizii favorabile pentru români: abrogarea recursului compensatoriu, rectificarea bugetară, eliminarea supraaccizei la carburanți.(..) Am pierdut o bătălie. Astăzi am fost judecați de o alianță parlamentară toxică care și-a pierdut susținerea Romîniei. Noi am căzut azi pentru că am avut curajul să ne angajăm răspunderea. (…)În viitorul apropiat, indiferent ceși imaginează cei de la PSD, românii vor avea din nou puterea să decidă.”, a declarat premierul demis al României.

Ludovic Orban a mai anunțat că a convocat pentru mâine reuniunea biroului executiv PNL.

„Vom stabili delegația care va reprezenta PNL la negocierile care cel mai probabil vor fi declanșate de Președintele României”, a mai spus fostul premier.

Întrebat dacă acceptă să fie „premierul de sacrificiu” pentru a se ajunge la declanșarea alegerilor anticipate, Ludovic Orban a spus:

„Aici nu e vorba de un premier de sacrificiu. Este vorba de propunerea de premier al PNL. Nu există propunere de premier de sacrificiu. (…)Vom stabili strategia pentru perioada următoare. Avem analiza pregătită. (…)Noi nu am sacrificat nimic. Noi am pus mandatul Guvernului la bătaie pentru alegerile locale organizare în 2 tururi”, a mai spus președintele PNL.

 

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW