Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Teodor Meleșcanu a demisionat de la șefia Senatului: Nu sunt un om care aleargă după funcții

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 3 februarie 2020 Etichete: , , ,

Teodor Meleșcanu a demisionat din funcția de președinte al Senatului. Curtea Constituțională a României a decis, pe 22 ianuarie, că numirea acestuia la șefia Senatului este neconstituțională.

„Am decis să mă retrag din funcţia de preşedinte al Senatului, deşi nu a fost publiată decizia CCR. (..) Nu am ce să îmi reproșez. Am obținut majoritatea de voturi. Aștept cu interes motivarea deciziei. Nu sunt un om care aleargă după funcții”, a declarat Meleșcanu în plenul Senatului.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat după ședința Comitetului Executiv de vineri că propunerea social-democraților pentru ocuparea funcției de președinte al Senatului este vicepreședintele Senatului Titus Corlățean,.

„Propunerea Comitetului Executiv, dar rămâne decizia la grupul PSD de la Senat, este domnul Titus Corlățean. Cred că este una îndreptățită mai ales după victoria avută la Comisia de Monitorizare.

Totodată, premierul Ludovic Orban a declarat că propunerea liberalilor pentru șefia Senatului este Alina Gorghiu.

„Cu siguranță, candidatul pentru președintia Senatului, votat și în biroul național, este Alina Gorghiu”, a spus Ludovic Orban.

Senatorul Vlad Alexandrescu este susținut de USR pentru funcția de președinte al Senatului.

„Am avut o discuție în cazul grupului parlamentar de la Senat și am decis că vom susține un candidat, este vorba despre Vlad Alexandrescu”, a anunțat senatorul Radu Mihai.

Numirea lui Meleșcanu la șefia Senatului

Pe 10 septembrie, Teodor Meleșcanu a fost ales la șefia Senatului cu sprijinul PSD. Asta după ce, în luna august, ALDE, partidul din care Meleșcanu făcea parte, a ieșit de la Guvernare.

Sesizarea de neconstituționalitate a fost făcută de ALDE, PNL, PMP, UDMR  dar și de alți senatori neafiliați.

Primul care a reacționat a fost Călin Popescu Tăriceanu care a susținut că modul în care a fost ales Teodor Meleșcanu  încalcă regulamentul de funcționare a forului legislativ și a anunțat că va sesiza CCR.

„Constatăm, cei din grupul ALDE, că această alegere s-a făcut cu încălcarea Regulamentului Senatului. Acest lucru nu va rămâne fără urmări. Vom face sesizare la CCR”,spunea Călin Popescu Tăriceanu, în plen, după ce a fost ales Teodor Meleșcanu la șefia Senatului.

Candidatul propus de PSD, senator ALDE, Teodor Meleşcanu, a fost ales preşedinte al Senatului cu 73 de voturi, în timp ce Alina Gorghiu, susținută de opoziție,  73 de voturi, în timp ce senatoarea PNL, Alina Gorghiu a fost votată de 59 de parlamentari.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW