Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Alexandra Denisa Cristodor, propunerea ministrului Justiției pentru o funcție cheie în Parchetul General/ Ce dosare importante a instrumentat procurorul

By Daniela Eremia , in Justitie Stirile zilei , at 3 februarie 2020 Etichete: , , ,

Adriana Denisa Cristodor este propunerea ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, pentru funcția de procuror șef al Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Aceasta s-a făcut cunoscută pentru instrumentarea dosarului în care a fost judecat torționarul Alexandru Vișinescu.

Torționarul Alexandru Vișinscu a fost trimis în judecată și acuzat de crime împotriva umanității pentru moartea a 12 deținuți la Râmnicu Sărat. Denisa Cristodor readus în vederea justiției ororile comunismului care nu trebuie să rămână nepedepsite.  Presa străină a lăudat curajul procurorului Denisa Cristodor, notând că aceasta face parte, alături de Laura Codruța Kovesi, din„avangarda feminină de procurori şi judecători care zguduie societatea românească, urmărind persoane până acum intangibile”.

Procurorul Adriana-Denisa Cristodor a fost numită, pentru o perioadă de 3 ani, începând cu data de 4 octombrie 2017, în funcția de procuror șef al Biroului de urmărire penală și criminalistică a parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Interviul susținut pentru funcția de procuror șef al Secției de urmărire penală și criminalistică a PÎCCJ

Procurorul Cristodor crede că  competența Parchetului General s-a redus la jumătate de la înființarea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție,  arătând faptul că în jur de 200 de dosare au fost declinate la SIIJ.

„Avem o problemă reală. Competența parchetului este destul de restrânsă. Avem senatori, deputați, membrii ai guvernului, alte categorii au trecut la secția SIIJ. Avem un volum redus și ne intersectăm și cu DNA. Ne rămân un număr redus de infracțiuni care să fie cercetate. O parte din volumul nostru de muncă este dată și de preluări. Știu că poate o să-mi atrag animozitatea din parte unora dintre colegi dar eu aș propune dacă nu se revine de competența anterioară pe care o aveam înainte să apară SIIJ, reducerea la jumătate a schemei secției de urmărire penală și criminalistică. Noi jumătate din volumul de activitate pe care-l aveam, aproape 200 și ceva de dosare le-am declinat la SIIJ. Deci am rămas cam cu jumătate de competență.

Jumătate din posturile de procurori de la nivelul secției de urmărire penală și criminalistică le-aș propune să fie redistribuite către alte unități, sau după pensionare acele posturi să fie blocate. Nu se mai justifică”, susține procurorul Adriana Denisa Cristodor.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info to that Topic: mainnews.ro/alexandra-denisa-cristodor-propunerea-ministrului-justitiei-pentru-o-functie-cheie-in-parchetul-general-ce-dosare-importante-a-instrumentat-procurorul/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/alexandra-denisa-cristodor-propunerea-ministrului-justitiei-pentru-o-functie-cheie-in-parchetul-general-ce-dosare-importante-a-instrumentat-procurorul/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW