Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


ANPC: Nu există riscul contaminării cu noul coronavirus prin intermediul produselor care provin din China

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 30 ianuarie 2020 Etichete: ,

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat că nu există riscul contaminării prin intermediul produselor care provin din China cu noul coronavirus, explicând că durata de viață a acestui virus în afara corpului uman este de 24 de ore, iar transportul unui container până în România durează aproximativ o lună.

Potrivit ANPC, președintele instituției, Eduard Cozminschi, și secretarul general, Mihaela Irina Ionescu au participat la întâlnirea de lucru a comitetului interministerial pentru monitorizarea și managementul potențialelor infecții cu noul coronavirus.

Potrivit specialiștilor, riscul contaminării cu noul coronavirus prin intermediul mărfurilor şi produselor având ca ţară de origine China este unul extrem de mic.

„În urma studiilor efectuate, s-a demonstrat că durata de viaţă a virusului, în afara corpului uman, este de doar 24 de ore, în timp ce transportul port-to-port al unui container cu mărfuri, din China până în România, durează, în medie, între 30 şi 35 de zile. Având în vedere aceste elemente, confirmate de specialişti, ANPC îi asigură pe consumatorii din România că, în mod real, nu există riscul contaminării cu noul coronavirus prin intermediul diverselor produse (jucării, haine etc.) care provin din China”, se arată în comunicatul ANPC.

Conform bilanțului anunțat de autoritățile chineze, pe teritoriul Chinei s-au înregistrat 171 de decese generate de coronavirus și 8.137 de cazuri confirmate. Virusul s-a extins în cel puțin  alte 18 țări și s-au semnalat cazuri de transmitere de la om la om.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW