Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Gabriela Popa, interviu pentru funcția de adjunct al procurorului-șef DNA. Magistratul, anchetat în trecut de Inspecția Judiciară

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie , at 30 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Gabriela Popa susține, joi, interviul pentru funcția de adjunct al procurorului-șef al DNA, în fața comisiei Ministerul Justiției. La conducerea Direcției Anticorupție a fost propus, de către ministrul Cătălin Predoiu, procurorul Crin Bologa.

„Cred că vechimea de 10 ani este necesară pentru a te încadra în DNA”, a afirmat procurorul Gabriela Popa.

În cadrul interviului, Gabriela Popa a fost acuzată de unii din membrii comisiei Ministerului Justiției că discursul său este foarte impersonal și rece.

Gabriela Popa, procuror-şef serviciu judiciar în cadrul DNA, împreună cu Laura Kovesi, Marius Bulancea şi Dana Tiţian au fost vizați, în 2017, de niște verificări ale Inspecției Judiciare.

Potrivit Inspecţiei Judiciare, la nivelul DNA a fost organizată o comisie de inventariere a dosarelor întocmite de procuroarea Mihaiela Iorga Moraru. Echipa de control era formată din consilierul Laurei Codruţa Kovesi, judecătorul Dana Tiţian, şi procurorii Claudiu Dumitrescu şi Gabriela Popa.
Conform aceleiași surse, echipa de control, şi procurorul şef al DNA, pe vremea aceea Laura Codruţa Kovesi, au refuzat să prezinte inspectorilor judiciari dosarele întocmite de procurorul Mihaiela Iorga Moraru.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW