Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban, după decizia CCR privind OUG 51: Prin decizia Curții se adoptă poziția PSD

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 29 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea PSD asupra proiectului pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea. Premierul Ludovic Orban că prin decizia Curții se adoptă poziția PSD.

„Așa Curte așa decizie. Prin această decizie CCR nu vrea și nu este de acord cu ce a vrut Guvernul, anume, copiii, mai ales cei in familii sărace, să se ducă la școală cu transportul public subvenționat. Prin decizia Curții se adoptă poziția PSD. Prelungirea licențelor pentru firme care pun în pericol siguranța cetățenilor, până la calendele grecești, asta e decizia Curții. Obiectivul nostru a fost de a soluționa situații concrete care există și care afectează viața cetățenilor de zi cu zi. Prin ordonanța 51 elevii care mergeau cu transportul public la școală nu mai aveau parte de subvenții. Nu sunt de acord cu decizia Curții”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Judecătorii CCR au dezbătut, miercuri, sesizarea social-democraților privind neconstituţionalitatea proiectului de lege pentru abrogarea OUG 51 pentru care Guvernul Orban și-a asumat răspunderea în decembrie, anul trecut.

Prin acest proiect de lege se modifică şi completează unele acte normative în domeniul transportului de persoane.

Ca urmare, PSD a sesizat la CCR “neconstituţionalitatea adoptării legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane prin angajarea răspunderii Guvernului”.

Conform proiectului de lege, transportului rutier judeţean de călători va fi eliminat din sfera serviciilor publice și se va desfășura în regim comercial.

Știre în curs de actualizare.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW