Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Șefa CSM: Eliminarea pensiilor de serviciu afectează independența justiției/ Consiliul Magistraturii va lua toate măsurile

By Daniela Eremia , in Justitie Stirile zilei , at 28 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Președintele Consiliului Suprem al Magistraturii, judecătoarea Nicoleta Ținț, a declarat, marți, că eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraților afectează independența justiției. Ținț a precizat că în acest caz Consiliul va face demersuri pe plan intern și extern pentru a menține pensia magistraților.

Adoptarea legii privind eliminarea pensiei de serviciu pentru magistrați afectează insasi independenta justitiei. Subliniez cu fermitate faptul ca pensia de serviciu nu reprezintă un privilegiu pentru magistrați, așa cum din păcate a fost în mod eronat prezentat opiniei publice, ci este justificată în mod obiectiv de regimul sever al incompatibilităților și interdicțiilor ce guvernează exercitarea acestei profesii, precum și de importanta sociala uriașă a muncii judecătorilor și procurorilor.

Confruntat cu aceasta situație de o gravitate fără precedent, Consiliul își va intensifica demersurile atât în plan intern, cât și extern pentru ca pensia de serviciu a magistraților sa fie menținută”, a declarat Nicoleta Ținț, pentru mainnews.ro.

Camera Deputaților a adoptat, marți, în sesiune extraordinară, proiectul de lege privind abrogarea pensiilor speciale, inclusiv pensiile magistraților cu 247 de voturi „pentru” și 21 de abțineri. Camera Deputaților este forul decizional.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW