Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Sindicaliști: Guvernul nu își asumă politic proiectul de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale magistraților – VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 28 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

În urma întâlnirii dintre premierul Ludovic Orban și reprezentanții sindicatelor de grefieri s-a decis ca Guvernul să nu își asume politic proiectul de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale magistraților.

„Subiectul numărul unu a vizat inițiativele parlamentare de modificare a legii pensiilor acestui cod profesional. Concluzia guvernului este că nu iși asumă politic vreun astfel de proiect de lege. În ceea ce îi privește, au disponibilitatea de a ne așeza la masă. Este un demers de durată, nu un demers care să se tranșeze de pe o zi pe alta.
Cel de-al doilea subiect îl reprezintă dezechilibrele în salarizare. Există o multitudine de spețe individuale care au dus la apariția unor discriminări”, a spus Dumitru Costin, președintele Blocului Sindical Național (BSN).

Instanțele și parchetele din mai multe orașe din țară și-au blocat, marți, activitatea în semn de protest față de proiectul de lege pentru eliminarea pensiilor speciale.

Proiectul de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale magistraților urmează să fie dezbătut și adoptat, marți, în plenul Camerei Deputaților.

Deputatul PNL Robert Sighiartău a anunțat, luni, că Guvernul Orban își va asuma răspunderea pentru proiectul de lege pentru eliminarea pensiilor speciale, dacă proiectul nu va fi adoptat de Camera Deputaților.

Știre în curs de actualizare

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW