Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Instanța Supremă a decis reluarea cercetării judecătorești într-unul dintre dosarele Microsoft, după pensionarea unei judecătoare

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 28 ianuarie 2020 Etichete: ,

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis reluarea de la zero a cercetării judecătorești într-unul dintre dosarele „Microsoft”, în care fostul ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale, Gabriel Sandu și oamenii de afaceri Dinu Pescariu, Călin Tatomir și Claudiu Florică sunt acuzați de procurorii anticorupție că au prejudiciat statul cu peste 50 de milioare de euro.

Instanța Supremă a decis reluarea de la zero a cercetării judecătorești după ce judecătoarea Geanina Arghir s-a pensionat și a fost înlocuită cu Alexandra Rus, potrivit unor surse mainnews.ro.

 „Și eu și domnul Chitic ( avocatul fostului ministru n.r) am solicitat readministrarea unor probe testimoniale, adică audierea unor martori, având în vedere modificarea completului, adică modificarea componenței completului, iar instanța, după deliberare, în unanimitate, a decis reluarea audierii acestor martori”, a declarat pentru mainnews.ro, 

Acuzațiile procurorilor în dosarul Microsoft 3

În dosarul Microsoft 3, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe fostul ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu și pe oamenii de afaceri Dinu Pescariu, Claudiu Florică și Călin Tatomir, pentru modul în care a fost atribuit un contract ce viza cumpărarea unor licențe software de la firma celor doi oameni de afaceri.

Pescariu și Florică i-ar fi dat fostului ministru Gabriel Sandu peste 2,1 milioane de euro pentru ca firma lor să obțină, în 2009, un contract pentru licențe software. Gabriel Sandu, care de aproape un an execută pedeapsa de trei ani de închisoare primită în primul dosar ”Microsoft”, va fi judecat pentru abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite, faptă pe care ar fi comis-o când era ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Oamenii de afaceri Claudiu Ionuț Florică și Dinu Mihail Pescariu, care la data faptelor dețineau firma D.Con-Net AG, sunt judecați pentru instigare la abuz în serviciu și spălare de bani, iar Călin Tatomir pentru complicitate la abuz în serviciu și spălare de bani, fapte pe care le-ar fi comis când era director general al Microsoft România SRL. Procurorii au pus sechestru pe bani aflați în conturi bancare, bunuri și părți sociale ale inculpaților.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW