Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ana Birchall a demisionat din grupul parlamentar PSD. Fostul ministru va activa ca deputat neafiliat

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 27 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Fostul vicepremier și ministru al Justiției, Ana Birchall, și-a depus luni demisia din grupul PSD din Camera Deputaților. Birchall va activa ca deputat neafiliat.

„Aș vrea să vă spun că astăzi am îndeplinit o formalitate: am  înaintat Biroului Permanent al Camerei Deputaților demisia mea din grupul parlamentar PSD.

Voi continua să reprezint interesele celor care m-au votat, cu același profesionalism și responsabilitate, respectând jurământul depus, în calitate de deputat neafiliat. Cel puțin pentru moment…”, a scris Birchall pe Facebook.

Fostul lider al PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat pe 12 noiembrie 2019 că Ana Birchall a fost exclusă din partid.

„A ieşit cu declaraţii pe justiţie fără să aibă din partea CEX acest drept”, a motivat Dăncilă decizia social-democraților.

Ulterior, Ana Birchall a declarat că a aflat din presă că a fost exclusă din partid și că „în ciuda acestei atitudini de neînţeles”, nu se va dezice de valorile care au ghidat-o pe parcursul întregii cariere politice.

„Astă seară, am aflat cu surprindere, din presă, că am fost exclusă din PSD, adică din partidul în care am muncit o viață întreagă, fără ca macar sa fi fost invitata la sedinta sa aud „capetele de acuzare” si sa pot raspunde.

În ciuda acestei atitudini de neînțeles din partea colegilor mei, nu mă voi dezice de valorile care m-au ghidat pe parcursul întregii mele cariere politice: justiția, profesionalismul, responsabilitatea, valorile europene și euroatlantice.

Plec din acest partid cu conștiința curată că am gestionat agendele instituțiilor pe care le-am condus, cu echilibru, seriozitate și profesionalism. Susțin în continuare că valoarea, profesionalismul și cinstea trebuie să primeze în orice funcție din statul român, indiferent de culoarea politică.

M-am pus mereu în slujba romanilor, a Romaniei, și o voi face în continuare, fără nicio abatere de la acest deziderat”, susţinea fostul ministru.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW