Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ionel Corbu candidează pentru șefia secției militare din Parchetul General, după ce a fost respins la interviul pentru conducerea instituției: Cred că trebuie luate măsuri pentru protecția magistraților / Suntem vulnerabili

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 27 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Ionel Corbu susține, luni, interviul pentru funcția de procuror-șef al Secției militare din Parchetul General. Procurorul a mai candidat și  pentru conducerea Parchetului General, însă pentru această funcție a fost propusă de către Ministerul Justiției Gabriela Scutea.

„Este foarte important să avem empatie cu justiția. Atât din latura umană, dar și din rațiuni care țin de latura deontologică. Toți avem probleme și așteptăm ca justiția să-și facă treaba. Este foarte important să manifestăm empatie față de cei cu care interacționăm. M-am gândit la vulnerabilitatea noastră ca cetățeni, în momentul în care părăsim birourile suntem simpli cetățeni și putem fi expuși unor acte de agresiune. Cred că trebuie luate anumite măsuri pentru asigurarea protecției magistraților și a ofițerilor de poliție judiciară. Toți suntem vulnerabili în fața unor infracțiuni de crimă organizată. Procurorul militar este suveran și trebuie să fie un manager de caz. El deține controlul unui dosar”, a spus Ionel Corbu, în timpul interviului.

În momentul de față, Ionel Corbu este prim-procuror la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București.

Procurorul militar Ionel Corbu a instrumentat dosarul deschis după mitingul violent din 10 august 2018. La acea vreme, pocurorul spunea că există „indicii privitor la amploarea evenimentelor ce urmau să se desfășoare”.

Surse din magistratură au declarat pentru mainnews.ro că Ionel Corbu a fost căsătorit cu actualul președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție, Corina Corbu. De asemenea, aceleași surse susțin că procurorul care aspiră la șefia Parchetului ÎCCJ este văr cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

sursa foto: psnews.ro

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW