Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Semnal de alarmă al ISU: Atenție când folosiți GPS-ul și optați pentru drumul cel mai scurt. Un șofer s-a rătăcit pe un drum forestier

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 25 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Reprezentanții ISU Hunedoara trag un semnal de alarmă pentru șoferii care folosesc GPS-ul și optează pentru drumul cel mai scurt. Un bărbat care plecase din Scoția și dorea să ajungă în Republica Moldova s-a rătăcit și a rămas ore bun blocat pe un drum forestier din apropierea satului Poienița Tomii.

„Atenţie la setările pe GPS atunci când optaţi pentru Drumul Cel mai Scurt! Pompierii Detaşamentului Deva au fost chemaţi în ajutor, prin 112, de un bărbat rătăcit pe drumul DJ 708 D, din Ţinutul Pădurenilor”, transmite ISU Hunedoara.

După mai bine de trei ore de căutări, șoferul rătăcit a fost găsit în apropierea satului Poienița Tomii. Bărbatul conducea o mașină off-road, dar cu toate acestea n-a mai putut înainte din cauza drumului înzăpezit.

„Pompierii au verificat starea de sănătate a bărbatului, care a rezistat eroic la temperatura de -12 grade Celsius până la sosirea echipajului de salvare. Sprijiniți de SVSU Vețel cu un tractor, pompierii militari au reuşit să scoată autoturismul din şanţ. După aşa o aventură, bărbatul și-a continuat drumul spre casă decis să nu mai seteze niciodată GPS-ul pe Drumul cel mai scurt, în zone pe care nu le cunoaşte, ci pe traseul cel mai sigur”, menționează reprezentanții ISU.

sursa foto: ISU Hunedoara

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More here on that Topic: mainnews.ro/semnal-de-alarma-al-isu-atentie-cand-folositi-gps-ul-si-optati-pentru-drumul-cel-mai-scurt-un-sofer-s-a-ratacit-pe-un-drum-forestier/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW