Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Dincă, prin ochii experților Poliției Române: sadic, personalitate manipulativă. Detalii din trecutul bărbatului

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 19 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Pe lângă anchetarea faptelor de care este acuzat Gheorghe Dincă, procurorii s-au concentrat și pe comportamentul bărbatului și pe trecutul acestuia. Personalitatea lui Dincă este descrisă de experți drept una de tip cameleonic, caracterizat prin sadism și absența regretelor. Specialiștii au conturat și principalele evenimente din trecutul suspectului în cazul crimelor din Caracal.

Comportamentul lui Gheorghe Dincă a fost analizat atât de experții Poliției Române și de cei ai INML, cât și de specialiștii FBI.

,,Sadism, absența regretelor”

Specialiștii Poliției Române, care l-au analizat pe Dincă, susțin că personalitatea acestuia este de tip cameleonic.

,, Din conținutul analizei comportamentale efectuate în cauză, rezultă faptul că personalitatea inculpatului este una de ”tip manipulativ, cameleonic, caracterizat de indiferență afectivă, sadism, agresivitate pervasivă, absența regretelor. (…) Descărcarea bruscă, de tip furor epileptiform, a fost urmată de instalarea, la fel de bruscă, a unei stări de calm restaurator”, se arată în rechizitoriul procurorilor, obținut de mainnews.ro.

Dincă: Tata mă și bătea, dar așa trebuie

În discuțiile purtate de Gheorghe Dincă cu speciaștii INML care au realizat expertiza psihiatrică, bărbatul a vorbit despre relația cu familia sa și despre anii copilăriei.

“Tata era mai dur, mai cu reguli, mă mai si bătea, dar așa trebuie”, a spus Dincă.

În ceea ce priveşte educația, el a afirmat: “Eram mediocru, învățam sa trec clasa. Am fost si repetent, ce pot sa zic, nu prea mi-a păcut sa învăț”.

Experții susțin că încă din copilărie Dincă a avut manifestări de violență fizică. De altfel, chiar el a vorbit despre aceste episoade.

“Încă din copilărie nu suportam ca copiii să mă jignească, dar nici nu jigneam, nu eram cel care provoca. Mie mi-a plăcut să vorbesc frumos, așa eram învățat, așa am fost educat, să nu jignesc, să nu caut ceartă, să nu fur, să nu mint. La jignire și la furat reacționam dur, nu suportam să mi se ia nici un creion. Chiar și mare nu am suportat minciuna, furtul și jignirile. Mă aprind imediat, explodez la orice jignire. Imediat loveam. Și acum, dacă sunt jignit, drăcuit pe nedrept, în următoarea secundă reacționez violent. Mă enervez imediat, mă supăr”, a afirmat bărbatul.

El a recunoscut că și-a lovit și soția: ,, Recunosc ca i-am dat câteva palme”, a spus el.

Ultimii 10 ani

Specialiștii Poliției Române, care au făcut analiza comportamentală a lui Dincă, au stabilit principalele evenimente din viața lui, în ultimii 10 ani. Potrivit acestora, ultimul deceniu ,,constituie incubatorul dezvoltării finale a predispoziției criminale deoarece:

• se retrage din viața profesională organizată, normată;
• trebuie să ceară și să plătească pentru sex;
• este părăsit de familie;
• se înconjoară de decăzuți social;
• crește frecvența consumului de alcool;
• (…)
• soția sa refuză să se întoarcă definitiv acasă”, se mai arată în document.

Toate aceste concluzii vor fi analizate și de judecători, de vreme ce dosarul a fost trimis în instanță. Magistrații Tribunalului Olt sunt cei care trebuie să dea primul verdict în ceea ce îl privește pe Gheorghe Dincă.

Inquam Photos / Bogdan Danescu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW