Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Pro România nu votează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. Ponta: Noi susținem alegerea primarilor în două tururi

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 18 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat că formațiunea nu va vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, în contextul în care social-democrații o vor depune după ce liberalii își vor asuma răspunderea pe modificarea legislației electorale astfel încât primarii să fie aleși în două tururi.

Victor Ponta a mărturisit la Digi 24 că i-a cerut premierului Orban, imediat după învestirea Guvernului, să dea OUG pe alegerea primarilor, însă acesta nu a vrut.

„Noi am anunțat mereu că susținem alegerea primarilor în două tururi.  PRO România nu votează o moțiune împotriva unei legi care prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Însă dacă PNL își dorea primari în 2 tururi ar fi dat ieri OUG, pentru care nu ar fi trebuit sa fie depusă moțiune  de cenzură în Parlament sau să fie atacată la CCR. Astfel, prin asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi a dat posibilitatea PSD să depună moțiune de cenzură sau să atace legea la CCR.

Am discutat cu Orban si cu ceilalti lideri de grup după investirea guvernului sa dea atunci OUG pe doua tururi. Nu au vrut.

Cât priveste Consiliul Județean, am rămas pe vremea lui Dăncilă, la vot pentru Baroni.  La CJ au lăsat sistemul de vot al PSD”, a  spus Victor Ponta.

Guvernul PNL își asumă răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că Guvernul PNL a decis să-și asume răspunderea în Parlament pentru proiectul de lege referitor la revenirea alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat imediat după ce premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul pe care îl conduce își va angaja răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi că social-democrații vor depune moțiune de cenzură. UDMR a anunțat că va vota moțiunea de cenzură.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW