Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


DIICOT a trimis dosarul Caracal la Parchetul General. Bogdan Licu verifică rechizitoriul

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 13 ianuarie 2020 Etichete: ,

Procurorii DIICOT au finalizat rechizitoriul în ceea ce privește tragedia de la Caracal, dosarul fiind trimis, luni, Parchetului General. Procurorul General al României, Bogdan Licu, urmează să examineze documentul, pentru ca ulterior să întocmească un referat. 

După aceste demersuri, Gheorghe Dincă, principalul suspect pentru moartea Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu, va fi prezentat în fața instanței.

„În vederea soluționării, procurorul general al P.Î.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu, a constituit un colectiv format din procurori din cadrul Serviciului de îndrumare și control (S.Î.C.) și Secției de urmărire penală și criminalistică (S.U.P.C.) – Biroul Criminalistică, care va examina actele de urmărire penală efectuate în cauză și va întocmi un referat cu propuneri, referat care va sta la baza fundamentării deciziei procurorului general”, potrivit unui anunț al Parchetului de pe lângă ÎCCJ.

Gheorghe Dincă urmează să fie prezentat, săptămâna aceasta, în fața judecătorilor de la Tribunalul Olt, fiind acuzat de uciderea ambelor fete din Caracal, dispărute anul trecut.

Dincă a fost pentru ultima oară audiat de procurorii DIICOT, joi. Bărbatul și-a schimbat declarațiile în ultimul moment, susținând că nu a omorât-o pe Luiza Melencu și că a predat-o unor traficanți. În ceea ce privește cazul Alexandrei, mecanicul auto și-a menținut declarațiile. Procurorii DIICOT au verificat toate informațiile date de Dincă, însă niciuna nu a fost confirmată.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW