Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă dă asigurări că militarii români aflați în misiuni în Irak nu au fost afectați de atacurile asupra bazelor Armatei SUA

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 8 ianuarie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Ministru Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, a transmis, miercuri, că militarii români aflați în Irak, în misiuni de instruire și consiliere, nu au fost afectați de atacurile recente efectuate de Iran asupra bazelor Armatei Statelor Unite ale Americii.

Militarii români care executau misiuni de instruire și consiliere în Irak nu au fost afectați de atacurile recente cu rachete efectuate de Iran asupra bazelor militare folosite de Armata SUA în Irak.
Ministerul Apărării Naționale ține legătura cu militarii români și evaluează în permanență situația de securitate din zonă, împreună cu partenerii și aliații României, iar relocarea militarilor se va executa conform planurilor de contingenta”, a trasmis Nicolae Ciucă, pe pagina sa de Facebook.

Două baze americane din Irak au fost lovite, marți noaptea, de cel puțin 15 de rachete, potrivit CNN. Atacul a fost inițiat de pe teritoriul Iranului, iar rachetele folosite ar fi balistice. Teheranul a revendicat atacul motivându-l ca fiind o răzbunare pentru uciderea generalului Qasem Soleimani.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW