Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Primarul Iașului vrea să interzică folosirea și comercializarea petardelor în oraș

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 3 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a anunțat, vineri, că intenționează să interzică folosirea și comercializarea petardelor în oraș și va cere Consiliului Local să aprobe o hotărâre în acest sens. Edilul susține că pot fi găsite și alte soluții pentru distracția de Revelion „decât să umplem spitalele de copii răniți”.

Mihai Chirica vrea să interzică comercializarea și folosirea petardelor în Iași. Cei care vor vinde sau utiliza aceste produse, ar putea fi amendați drastic. Proiectul de hotărâre va merge în Consiliul Local și prevede „sancțiuni drastice mergând până la nivelul maxim al amenzii de 2.500 lei pentru cei care le comercializează și desigur, altele pentru utilizatori, funcție de vârsta acestora”.

„O măsură care poate fi oarecum mai stranie, având în vedere că cu toții am trecut prin etapa copilăriei și am utilizat asemenea dispozitive, petarde, pocnitori și altele, dar se pare că lucrurile au cam luat-o razna, în sensul că acum comercializarea lor se face fără niciun fel de control, calibrul acestor pocnitori și riscul la care sunt supuși în special copiii au devenit alarmante. Eu cred că este o măsură bună, pentru că putem găsi alte soluții să ne distrăm de Revelion decât să umplem spitalele de copii răniți, cu ochii zdrobiți, unii dintre ei. Am văzut personal un asemenea caz, când un copil a aruncat între alții o petardă cu calibru mai mare și a rănit o fetiță la picior”, a declarat presei, vineri, Mihai Chirica, primarul Iașului.

Propunerea de interzicere a comercializării și utilizării petardelor în Iași va fi dezbătută public și apoi va fi propusă spre aprobare într-o ședință a Consiliului Local.

„În special Poliția Locală, alături de celelalte instituții de ordine publică vor trebui să aplice această sancțiune. Noi o vom da sub statutul de interzicere (…),vom începe noi, Iașul, pe raza municipiului, astfel încât să nu mai apară nicio scurgere către copii”, a mai spus Chirica.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW