Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Spitalul Floreasca, primele explicații după ce o femeie ar fi luat foc pe masa de operații: Incidentul a fost rapid gestionat, iar intervenția finalizată

By Daniela Eremia , in Stirile zilei , at 29 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Reprezentanții Spitalului Floreasca au anunțat că s-a demarat o cercetare administrativă în cazul femeii care ar fi ars în sala de operații, iar în funcție de rezultatul anchetei vor fi sesizate și organele abilitate. De asemenea, aceștia subliniază faptul că incidentul a fost rapid gestionat de echipa medicală, iar intervenția chirurgicală finalizată.

În cursul dimineții de duminică, 22 decembrie 2019, pacienta în cauză, care prezenta o patologie foarte complexă și gravă, a fost supusă unei reintervenții chirurgicale de urgență, intervenție necesară pentru supraviețuirea pacientei și stabilizarea funcțiilor vitale.
Intervenția chirurgicală a fost una complexa, iar în cursul acesteia s-a produs evenimentul nefericit în urma căruia au rezultat arsuri tegumentare. Incidentul a fost rapid gestionat de echipa medicală, intervenția chirurgicală fiind finalizată.
În cursul aceleiași zile, incidentul a fost adus la cunoștința conducerii spitalului, care s-a deplasat în unitate și a demarat o cercetare administrativă pentru a identifica circumstanțele producerii accidentului. În acest sens au fost solicitate și primite declarații ale personalului implicat în incident și au fost păstrate materialele care au legătură cu incidentul.
Dacă în urma acestei cercetări administrative vor fi evidențiate fapte/aspecte cu alte conotații, vor fi sesizate organele în drept.
De asemenea, în paralel, se efectuează o verificare și de către Ministerul Sănătății, spitalul nostru punând la dispoziție toate documentele obținute în cercetarea noastră administrativă.
În momentul în care cercetarea noastră va fi finalizată, concluziile vor fi făcute cunoscute”, se arată în comunicatul de presă trimis de Spitalul Floreasca.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a prezentat pe Facebook, un caz grav, în care o pacientă ar fi fost incendiată pe masa de operație la Spitalul Floreasca din București.

Acesta susține că cel care a cauzat incendierea pacientei este chirurgul Beuran, care, din spusele asistentelor ar fi folosit greșit substanțele de dezinfecție a tegumentelor, astfel îmbibând câmpul operator de sub pacientă iar la contactul electrocauterului acestea ar fi luat foc.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a transmis că o echipă din cadrul Inspecției Sanitare a DSP București a demarat un control la Spitalul Floreasca ca urmare a informațiilor potrivit cărora o pacienta a luat foc în timpul unei intervenții. De asemenea, a fost verificat protocolul operator din acea dată cu incidentul, s-au luat declarații de la o parte din personalul implicat, urmând ca alți angajați ai unității medicale să fie audiați luni. Ministerul a precizat ca medicii implicați au refuzat sa coopereze.

Sursă foto: Inquam Photos / Mircea Manole

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW