Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Educației propune un proiect de lege în care elevii să primească o masă caldă pe zi. Pe listă sunt 100 de școli din toată țara

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 26 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Ministerul Educației dorește să implementeze un proiect de OUG prin care li se acordă gratuit o masă caldă, în fiecare zi, elevilor și preșcolarilor. Pe lista instituției sunt 100 de școli care vor primi o masă caldă pentru copii.

Inițiatorul acestui act normativ arată că aplicarea acestui proiect asigură accesul egal la educație al tuturor copiilor, indiferent de situația socio-economică al familiilor.

„Caracterul de urgență al actului normativ este impus de: faptul că fiecare copil al României are dreptul la educaţie, însă statutul socio-economic al familiilor din care provine mare majoritate a copiilor de vârstă şcolară nu le permite nici măcar asigurarea zilnică a unui pachet pentru a fi prezenţi la orele de curs, aspect ce constituie o situaţie extraordinară a cărei reglementare nu poate fi amânată, impunându-se adoptarea de măsuri imediate pe calea Ordonanţei de urgenţă”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de ordonață de urgență, relatează Mediafax.

Nevoia unui proiect ca acesta a apărut în contextul menținerii sănătății preșcolarilor și elevilor.

„Pentru menţinerea sănătăţii preşcolarilor şi elevilor în cadrul Programului – pilot se vor distribui numai produse alimentare obţinute în unităţi autorizate/ înregistrate sanitar – veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitar – veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare”, mai arată sursa citată.

Conform sursei citate, pe lista Ministerului Educației sunt 100 de școli din toată țara care pot implementa acest proiect-pilot de acordare a unei mese calde pe zi pentru elevi. Valoare proiectului este de peste 66 de milioane de lei.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info on that Topic: mainnews.ro/ministerul-educatiei-propune-un-proiect-de-lege-in-care-elevii-sa-primeasca-o-masa-calda-pe-zi-pe-lista-sunt-100-de-scoli-din-toata-tara/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More on to that Topic: mainnews.ro/ministerul-educatiei-propune-un-proiect-de-lege-in-care-elevii-sa-primeasca-o-masa-calda-pe-zi-pe-lista-sunt-100-de-scoli-din-toata-tara/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW