Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Procurorului de caz din dosarul Țăndărei i se cere demisia din magistratură. Director ONG: Nu a instrumentat corect probele

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 24 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Silvia Tăbușcă, reprezentanta unui ONG pentru drepturile omului și migrație, îi cere demisia din magistratură procuroarei Olga Vrânceanu, cea care a instrumentat dosarul Țăndărei, acuzând-o că „nu a folosit corect probele”. 

„Vă rog diseminați… După două cauze uriațe în care procurorul Olga Vrânceanu (avansată în prezent ca șef de secție în DIICOT) nu a instrumentat corect probele pe care le avea în dosare (cauza Țăndărei și cauza Shanghai) este momentul să îi cerem cu toții public demisia din magistratură”, a scris Silvia Tăbușcă, pe pagina sa de Facebook.

Judecătorii de la Curtea de Apel Mureș au decis, luni, achitarea celor 25 de inculpați trimiși în judecată de DIICOT în dosarul Țăndărei, caz care, în urmă cu aproape 10 ani, a șocat întreg continentul și chiar a adus modificări la nivelul legislației europene.

Silvia Tăbușcă, directorul Centrului de Drepturile Omului şi Migraţie a studiat îndeaproape acest caz și a declarat într-un interviu pentru mainnews.ro că autoritățile l-au tratat cu „rea-credință”.

„Eu cred că este rea credință în instrumentarea acestor cauze. Pentru mine nu este neștiință. (…)Procurorul român avea obligația să se aplece mai mult asupra rechizitorului și a cauzei față de alte dosare pe care le avea. Din rechizitoriul cazului Țăndărei nu se constată lucrul ăsta. Dacă nu ar fi rea credință, aș vorbi de lipsă de interes”, susține Silvia Tăbușcă.

Puteți citi interviul integral al Silviei Tăbușcă pe tema dosarului Țăndărei AICI.
sursa foto: ziarulromanesc.net

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 60421 more Info on that Topic: mainnews.ro/procurorului-de-caz-din-dosarul-tandarei-i-se-cere-demisia-din-magistratura-director-ong-nu-a-instrumentat-corect-probele/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW