Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Scăpat de o anchetă a DNA, Tăriceanu vrea discuții despre superimunitatea președintelui

By Andreea Traicu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 6 iunie 2019 Etichete: ,

Călin Popescu Tăriceanu susține, în contextul propunerii lui Klaus Iohannis de semnare a unui pact pe justiție, că ar trebui să se discute despre superimunitatea președintelui. Precizările au fost făcute după ședința Coaliției.

Tăriceanu a declarat că subiectul pactului nu a fost adus în discuție de președinte în cadrul consultărilor privind referendumul.

Președintele Senatului susține că prin acest pact trebuie să se definească statul de drept, pentru că unii, cred ca insemna colaboararea dinter servicii si procuratura.

Tăriceanu precizează că un alt subiect pe care ar trebui să îl conțină documentul este superimunitatea președintelui României.

„Trebuie să discutăm despre superimunitatea președintelui, o păstrăm sau nu, o ducem la nivelul pe care o au și parlamentarii”, a declarant presedintele Senatului.

Recent, Tăriceanu a scăpat de o anchetă a DNA după ce senatorii au refuzat să încuviințeze urmărirea penală. Acesta era acuzat de luare de mită, faptă ce ar fi fost comisă când era premier.

Deși anterior Călin Popescu Tăriceanu nu excludea o candidatură la președinția României, după votul din Parlament a spus că nu ia în calcul această variantă.

 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW