Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Scântei în ședința Consiliului General al Capitalei. Primarul municipiului București: Să vă asumați cei care nu votați „că e proiectul lui Firea”

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 18 decembrie 2019 Etichete: ,

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei,  s-a arătat indignată de poziția consilierilor care se opun construirii Spitalului Metropolitan, proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri, a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

„După ce un Guvern a închis spitale acum câțiva ani, au fost oameni care au murit la poarta spitalului pe care îl știau deschis. Iată că, în momentul în care se anunță reducerea bugetului Ministerului Sănătății, ministrul nu reacționează! (…) Despre Spitalul metropolitan am anunțat că va cuprinde mai multe facilități. (…) Spitalul metropolitan este pentru toți românii, nu pentru Gabriela Firea. Nu se duce Firea acasă cu acesta. Noi vom începe acest proiect! (…) Cei care nu veți vota acest proiect este pentru că nu vă pasă de oameni! Sunt consilieri care lucrează doar pentru ei, pentru funcții.

Nu cred că Legislativul Bucureștiului și Consiliului Genereal își poate justifica un posibil vot negativ sau abținere, făcând presupuneri că în spatele construirii unui spital, extrem de necesar și urgent pentru bucureșteni, s-ar afla lucruri așa zis necurate. Dacă dumneavoastră credeți că după 20 de ani de muncă cinstită în domeniul privat și aproape un mandat de primar și cu doi copii mici acasă, eu îmi pot perimite să validez proiecte ilegale, mult prea costisitoare, vă înșelați. Faceți aceste acuzații total nefondate, sper să nu mai faceți o dezbatere și în ședința de Consiliu. Am citit și eu pe monitorizări ce declarații s-au făcut și am aflat și eu ce ați discutat fără să apară în presă, „că nu votăm că e proiectul lui Firea”. Ok, să vă asumați cei care nu votați că e proiectul lui Firea. În Spitalul Metropolitan nu se tratează familia lui Firea sau Firea în 1000 de paturi. Este un spital pentru toți bucureștenii, pentru toți românii și pentru dumneavoastră și pentru familiile dumneavoastră. (…) Știu ce eforturi depun medicii”, a declarat Gabriela Firea.

Aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai Spitalului Metropolitan s-a aflat pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri, a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Consilierii Partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) au cerut retragerea de pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului București (CGMB) a proiectului ce vizează indicatorii de un miliard de euro pentru Spitalul Metropolitan, motivând că prețul este mult prea mare și că proiectul a fost întocmit incomplet.

Primăria Municipiului București dorește să investească 4,7 miliarde de lei pentru construcția Spitalului Metropolitan și a celorlalte construcții adiacente.

„Spitalul Metropolitan este mai mult decât un spital, este un concept nou pentru România, deoarece acest obiectiv înglobează nu numai un spital, ci şi locuinţe pentru doctori, spaţii hoteliere pentru pacienţi şi pentru familiile acestora, creşă şi grădiniţă pentru copiii personalului, săli de cursuri şi conferinţe”, se arată în raportul de specialitate al proiectului.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 60118 more Information to that Topic: mainnews.ro/scantei-in-sedinta-consiliului-general-al-capitalei-sa-va-asumati-cei-care-nu-votati-ca-e-proiectul-lui-firea/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you will find 81716 more Information on that Topic: mainnews.ro/scantei-in-sedinta-consiliului-general-al-capitalei-sa-va-asumati-cei-care-nu-votati-ca-e-proiectul-lui-firea/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW