Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Guvernul nostru este hotărât să-și angajeze răspunderea pentru corectarea tuturor dezechilibrelor

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 18 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Premierul Ludovic Orban a anunțat, miercuri, că Guvernul a hotărât să își asume răspunderea în Parlament pentru bugetul de stat pe anul 2020.

De asemenea, premierul a mai precizat că este foarte greu de crezut că bugetul ar putea fi dezbătut și votat până la sfârșitul anului.

„Ne aflăm într-o situație critică. După 3 ani de harababură legislativă, fiscală, în care au fost făcute praf toate sistemele publice, în care bugetul a ajuns într-un dezechilibru clar, trebuie să dăm acest semnal către societate, economie, investitori, că Guvernul nostru este hotărât să-și angajeze răspunderea pentru corectarea tuturor dezechilibrelor create de politica iresponsabilă a fostului guvern și care are capacitatea să refacă echilibrele din economie”, a afirmat Ludovic Orban.

În plus, Ludovic Orban a menționat că OUG 114 se află în Camera Deputaților, iar Guvernul nu își asumă răspunderea pentru modificarea ei pentru că este posibil ca prevederile negative să rămână în vigoare.

„Să știe foarte clar cei care astăzi iau decizii că Guvernul nu acceptă populismele PSD și nu va accepta să facă praf bugetul României numai pentru intenția de răzbunare a unor politicieni care și-au bătut joc de România în ultimii ani”, a punctat premierul.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ionel Dancă a anunțat că Guvernul adoptă un proiect de lege pentru a corecta anumite prevederi din OUG, precum eliminarea taxelor din OUG 114/2018 pentru companiile din energie, telecom, bancar, eliminarea prevederilor din OUG 114 privind pilonul II de pensii, eliminarea posibilității de a opta între pilonul 1 și pilonul 2 de pensii.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW