Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cozmin Gușă, înapoi în PSD. Firea: Deschidem porțile partidului către intelectuali

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 16 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Gabriela Firea, noul președinte al PSD București, a anunțat că filiala din Sectorul 1 l-a reprimit pe Cozmin Gușă înapoi în partid, după ce acesta a fost exclus din formațiune, într-un CEx din mandatul Vioricăi Dăncilă.

De asemenea, liderul interimar al social-democraților, Marcel Ciolacu, a declarat că Vasile Dâncu va putea obține o funcție de conducere în partid.

”Domnul Cozmin Gușă era delegatul PSD Sector 1, iar domnul Vasile Dâncu era invitat special. Nu voiam să dăm naștere unor întrebări, suspiciuni. Deschidem porțile partidului către intelectuali, către oameni de stânga. (…) E un jurnalist, a fost membru la Sector 1, a fost exclus și a revenit în organizație. Așa mi-a spus președintele PSD Sector 1, nu dorește funcții, nu candidează pentru nicio funcție nici la nivel de sector, nici la nivel de municipiu, nici la nivel de țară.”, a spus Firea.

”Este posibil să se regăsească la nivelul conducerii partidului (n.r. dacă Vasile Dâncu revine). Mi-ar plăcea ca un intelectual de stânga să îl avem în conducerea partidului.”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Ciolacu, despre Guvernul Orban: Îmi doresc să plece acasă

Totodată, liderul interimar al PSD a vorbit și despre decizia Guvernului Orban de a-și asuma răspunderea pe Legea bugetului. Social-democratul susține că alegerea liberalilor este o „greșeală democratică”.

”Decizia de a veni prin asumare cu bugetul este o decizie foarte proastă! Mă bucură că este pe 23 decembrie, o să ne reunim în BPN și vom lua o decizie (…) Încercați să intrați în noua logică a PSD: suntem un grup de oameni care ne-am asumat conducerea acestui partid și decizia o vom lua împreună.

Mi se pare o greșeală democratică. Nu vreau să intru în jurisprudența CCR sau în alte chestiuni legislative, dar vă spun că este o mare greșeală. Nicio variantă nu este exclusă (moțiunea de cenzură n.r.). (…) Categoric îmi doresc ca acest Guvern să plece acasă, la cum arată…”, a spus Marcel Ciolacu.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW