Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nou secretar de stat la ministerul de Finanțe, numit de premierul Orban. Mironel Panțuroiu, implicat într-un imens scandal imobiliar

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 12 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Premierul Ludovic Orban l-a numit pe Mironel Panțuroiu în funcția de secretar de stat al Ministerul Finanțelor Publice, conform unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

Mironel Panțuroiu s-a angajat, în 2015, ca inspector la Primăria Pantelimon. Acesta a mai lucrat și la Taifasuri Media, care administrează o publicație online.

În 2016, Panțuroiu a devenit inspector la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice București. Ulterior, acesta a a lucrat la ANAF, la Direcția operativă de executare silită.

Mironel Panțuroiu a mai fost și fost inspector la Direcția Supraveghere și Control Vamal din cadrul ANAF.

Panțuroiu este acționar la compania Auto Trade Expert, de unde a încasat, în 2018, dividende de 86.838 lei.

Mironel Panțuroiu a fost, acum 10 ani, director de vânzări la Terra Residence, un proiect imobiliar implicat într-un imens scandal.

Un antreprenor american, pe nume Daniel Thomas, a construit proiectul cu bani de la bancă și a gajat creditul tocmai cu apartamentele construite. Intrat în criză, americanul nu și-a mai plătit datoriile, firma sa a intrat în faliment, iar ca urmare zeci de oameni s-au trezit cu apartmentele în care trebuiau să se mute, ipotecate.

”Din cauza acestui (…) Panțuroiu Mironel, eu și acum stau cu chirie, după ce, în septembrie 2008, le-am plătit (lui Daniel Thomas, la insistențele lui Panțuroiu Mironel, care mă asigura că totul este în regulă) un avans de 15.000 euro pentru un apartament despre care ei aveau cunoștință că nu le vor mai termina datorita problemelor financiare apărute chiar din primavara – vara lui 2008”, scria un client, Andrei Dincă, în iulie 2010, pe forumul Terra Residence, citat de G4Media.

Cauza se judecă la Tribunalul București din 2012.

sursa foto: Gândul

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW