Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Procurorul Eugen Stoina, trimis în judecată de SIIJ, a fost achitat definitiv de ÎCCJ

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 10 decembrie 2019 Etichete: , ,

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis, luni, achitarea definitivă a procurorului Eugen Stoina, trimis în judecată de Secția de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), fiind acuzat de refuz de prelevare probe biologice. Acesta a fost primul dosar trimis în judecată de Secția Specială.

Completul de cinci judecători de la ÎCCJ a respins apelul Secției Speciale și a menținut decizia de achitare dată în luna iunie.

„În baza art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. b teza I din Codul de procedură penală, achită pe inculpatul STOINA EUGEN pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, prev. de art. 337 teza a II-a din Codul penal. Conform art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţă publică azi, 21 iunie 2019”, se arată în decizia ÎCCJ, din luna iunie.

Magistratul a fost trimis în judecată după ce în 2018 ar fi comis un accident rutier şi s-ar fi sustras de la efectuarea testului de alcoolemie. Eugen Stoina a activat în cadrul DNA, Structura Centrală.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW