Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ciolacu amenință Guvernul cu moțiunea de cenzură

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 8 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că prioritatea numărul unu a partidului pe care îl conduce este să organizeze Congresul și să se pregătească pentru alegeri. Social democratul susține ca nu exclude depunerea unei moțiuni de cenzură până la finalul anului.

Declarațiile făcute la Antena 3:

• Intram într-o perioadă de restructurare a partidului. PSD a depus o moțiune simplă la Senat. Nu excludem depunerea unei moțiuni de cenzură până la finele anului, dar nu asta e prioritatea PSD în acest moment. Timpul e foarte scurt pentru PSD până la locale și prioritatea nr. 1 e să organizam Congresul și să ne pregătim pentru alegeri. Nu depunem doar de dragul să depunem o moțiune. Până acum Guvernul nu a venit cu nimic concret, am văzut doar că s-a împrumutat cu 10 miliarde într-o lună. Tot aud de mari decizii în sistemul bugetar, nu mai ai voie să cumulezi pensia în salariu.

• Am văzut o declarație un pic îngrijorătoare pentru mine, că urmează ca toate societățile cu capital de stat să fie vândute. Trendul este altul în Ungaria, Polonia, Bulgaria. Parcă iarăși noi suntem în contra-timp. În Ungaria se răscumpără societățile, iar noi am decis să le vindem după o lună de guvernare. E foarte grav. Cum să vinzi CEC-ul? Nu l-a dus pe nimeni capul să ia să-l vândă.

• Au spus că nu vor emite OUG, acum găsim un artificiu constituțional. Noi ne-am luat porția, am pierdut electoral, am pierdut alegeri, nu am fost suficient de transparenți în modificarea legilor justiție. De ce ocolim iar acest subiect? Să vedem cum depun legile (și în funcție de asta PSD poate depune moțiune de cenzură).

• Categoric PSD va depune moțiune de cenzură (dacă Guvernul își asumă răspunderea pentru trecerea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin), am văzut că și UDMR susține.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW