Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


SURSE Cum ar fi intimidat un polițist o femeie, pentru a-și scoate prietenul din arest: Mă doare la bască! Eu-s trecut prin toate

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 8 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Șef al postului de poliție Vulturești, județul Vaslui, Romeo-Mihai Sîrghie este acuzat că ar fi pus o femeie să își schimbe declarația pentru a-și scoate concubinul din arestul preventiv. În documentul care conține acuzațiile, obținut de mainnews.ro, procurorii DIICOT arată că șeful de post ar fi purtat două convorbiri telefonice cu tânăra, căreia i-ar fi cerut în mod explicit să depună un memoriu la instanță, în contextul în care judecătorii urmau să decidă dacă îl eliberează pe bărbat.

Concubinul femeii, și el polițist, era arestat preventiv pentru că, între 2017 și 2018, ar fi deținut ilegal parolele folosite de aceasta pentru accesarea e-mail-urilor și a altor conturi.

Discuțiile purtate de polițistul Sîrghie, care ar fi vrut să îl ajute pe concubinul femeii, și aceasta, au avut loc la finalul lunii trecute, potrivit referatului. Din convorbiri reiese că polițistul reținut acum de DIICOT pentru instigare la favorizarea făptuitorului încerca cu orice preț să o convingă pe femeie să își schimbe declarațiile și, astfel, concubinul său să poată fi eliberat.

,,În data de 25.11.2019, Sîrghe Romeo Mihai în cuprinsul a două discuții telefonice purtate cu numita (…), i-a solicitat în mod repetat acesteia să depună un memoriu la Tribunalul Vaslui, cel mai târziu în ziua de miercuri (…), memoriu în care aceasta să menționeze că (…) nu a deținut fără drept parolele sale de la conturile de socializare, ci partea vătămată înseși i le-a dat în mod voluntar. Scopul urmărit de inculpatul Sîrghe Romeo Mihai este tocmai punerea în libertate a lui (…) pe data de 7 decembrie, la expirarea celor 30 de zile de arestare preventivă”, se arată în referatul procurorilor.

,,SÎRGHE ROMEO-MIHAI – Ideea este că dacă tu, până miercuri, nu depui această hârtie şi această solicitare…pentru că eu, spre exemplu…am acces la laptopul lui nevastă-mea. Aşa am vrut eu, aşa vrea ea. Asta-i treaba.

INTERLOCUTOR – Da, eu am înţeles ce vreţi să spuneţi.

SÎRGHE ROMEO-MIHAI- Păi bravo, ştiu! (…)

(…)

SÎRGHE ROMEO-MIHAI- Băi, ascultă! Fă hârtia aceea cum ţi-am spus eu, fă-o dar fă-o mai repede până miercuri. (…)

(…)

SÎRGHE ROMEO-MIHAI- Este normal ca om… ,, Soţul meu este gelos…”

INTERLOCUTOR – Da’ poate şi eu sunt!

SÎRGHE ROMEO-MIHAI – Şi soţia este geloasă şi noi avem…

INTERLOCUTOR – Certuri domestice.

SÎRGHE ROMEO-MIHAI – Şi zi-i! ,,Faptul că noi schimbăm parolele…Da, ia, mă, uite că n-a făcut nimic, ăi! Uite, îţi dau parola mea şi cam asta-i! Da, mă, ia, intră şi…te du…” Ai înţeles?(…)

(…)

SÎRGHE ROMEO-MIHAI – (…). Hai! Hai că…Vreau să-l punem măcar în control judiciar atunci. Pe 7. 

(…)

SÎRGHE ROMEO-MIHAI – Ăi! Tu n-auzi ce-ţi spun eu? Deci…tu fă hârtia aia, cum ţi-am spus eu!

INTERLOCUTOR – Da!

SÎRGHE ROMEO-MIHAI – Şi…da! Da! Bărbatul meu e gelos!

INTERLOCUTOR – Păi este!

SÎRGHE ROMEO-MIHAI – Da! Păi, da! Bărbatul meu…şi eu îs gelos! Şi…şi eu sunt gelos!

INTERLOCUTOR – Şi eu am fost geloasă!

SÎRGHE ROMEO-MIHAI – Ai înţeles?

(…)

SÎRGHE ROMEO-MIHAI – Hai, mă! Scoate-l! Că tu…eşti singura care poţi să-l scoţi!

(…)

SÎRGHE ROMEO-MIHAI – (…)! Băi, dragă! Băi, (n.l.- neinteligibil)! Deci, noi 2, indiferent ce…indiferent dacă el a greşit cu gândul cu sufletul sau cu fapta, aşa! Noi trebuie să-l scoatem de acolo, ai înţeles?”, ar fi fost parte din discuție, potrivit documentului.

,,Mă doare la bască! Eu-s trecut prin toate”

,,SÎRGHE ROMEO-MIHAI- Hei drăguţo, auzi? Hei drăguţo! Ascultă oleacă, tu poţi să-l salvezi. Punct! Tu spui aşa tot ce ţi-a spus! Da? Auzi? Nu mi-e teamă, nu mi-e nimic. Mă doare la bască! Eu-s trecut prin toate, orice, prin orice.

INTERLOCUTOR – Am să fac asta dacă asta îl scoate de acolo, că vă daţi seama că nu vreau să-l văd acolo, indiferent ce e între noi, ce-a fost ce-o să mai fie vreodată în viaţă!”, ar mai fi discutat cei doi.

Femeia și-a schimbat declarația

Așa se face că, spun procurorii, femeia a depus memoriul în instanță.

,,Toate aceste elemente au fost de natură a o determina pe persoana vătămată să redacteze un memoriu, cuprinzând aspecte nereale, pentru a-l depune la Tribunalul Vaslui, pentru dosar cu nr. (…) al Tribunalului Vaslui, în care se judeca propunerea de prelungire a măsurii preventive luate față de inculpatul (…), în scopul  împiedicării tragerii la răspundere penală a inculpatului (…)”, susțin anchetatorii.

În documentul în care a argumentat solicitarea de arestare a lui Sîrghie, procurorul DIICOT susține că acesta, ,,având calitatea de agent de poliție fiind șef de post la postul de Poliție Vulturești avea obligația de a respecta legea și cunoștea foarte bine  gravitatea faptei comise, cât și consecinețe acesteia”.

În schimb, el ar fi pus presiune psihică pe femeie, acuză anchetatorul.

,,Toate aceste demersuri ale inculpatului au avut ca scop împiedicarea tragerii la răspundere penală a numitului (…), prin intermediul memoriului depus de persoana vătămată (…), la instigarea inculpatului SÎRGHE ROMEO – MIHAI, acesta din urmă intenționând astfel manipularea procedurilor judiciare privind pe (…) după propriul plac, dovedind un pericol social concret pentru ordinea publică și un comportament absolut contrar vocației de polițist”, se mai arată în document.

Sursă foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW