Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Raluca Turcan: PNL a corectat măsura PSD care putea conduce la blocarea sistemului de justiție

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 7 decembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că Guvernul a prorogat prevederea privind pensionarea anticipată a magistraților, evitând astfel blocarea sistemului judiciar.

„PNL a corectat astăzi măsura PSD care putea conduce la blocarea sistemului de justiție: pensionarea anticipată a magistraților începând cu 1 Ianuarie 2020!

Astăzi, am evitat ca anul viitor să avem o scădere bruscă a numărului magistraților și, implicit, o diminuare a eficienței și calității actului de justiție.

Am decis în ședința de Guvern de astăzi să prorogăm termenele din legile justiției mutilate de către PSD, care prevedeau pensionarea anticipată a magistraților, trecerea de la complete de doi la cele de trei judecători și trecerea de la patru la doi ani în ceea ce privește școlarizarea pentru INM.

Am respectat recomandările experților Comisiei de la Veneția și cele din raportul MCV. Avem acordul scris al CSM în legătură cu aceste modificări care evaluează că peste 2000 de magistrați cu experiență ar fi putut să iasă din sistem prin pensionare anticipată, în paralel cu o îngrădire a condițiilor de intrare în magistratură.

Dublarea perioadei de școlarizare pentru INM ar fi însemnat ca, timp de doi ani, să nu mai existe absolvenți ai Institutului Național al Magistraturii din rândul cărora să fie numiți judecători și procurori stagiari.

Nu ne cramponăm de funcții, suntem deciși să dăm românilor o bună guvernare, în acord cu așteptările lor”, a scris Raluca Turcan, pe pagina sa de Facebook.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW