Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Plecat din PSD, Ilan Laufer anunță lansarea unui nou proiect politic: România 10 în 10

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 7 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Fostul ministru PSD pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, a anunțat, sâmbătă, lansarea unui nou proiect politic: „România 10 în 10”. Fostul demnitar susține că acesta se adresează „tuturor românilor onești și și patrioți care vor să facă ceva pentru țara noastră”.

Potrivit lui Ilan Laufer, noul proiect politic își propune să facă un pact pentru creşterea veniturilor populaţiei şi eliminarea decalajelor faţă de statele din vestul Europei.

Împreună cu Alexandru Ion Coita vom lansa săptămâna viitoare la Cluj-Napoca proiectul nostru pentru România. Proiectul „România 10 în 10” ne va duce acolo unde ne este locul, printre cele mai prospere 10 state europene! Vom propune un pact pentru creșterea veniturilor populației și eliminarea decalajelor față de statele din vestul Europei. Vom avea ca prioritate renașterea capitalului românesc și o mult mai bună relație cu investitorii strategici. Vom crea cadrul legislativ pentru întoarcerea tuturor românilor din Diaspora care vor să își facă un viitor mai bun în țara lor”, a scris Ilan Laufer pe pagina sa de Facebook.

Laufer a demisionat, săptămâna trecută, din Partidul Social Democrat, în urma numirii în fruntea partidului a lui Marcel Ciolacu. Mai multe detalii, aici.

Fostul ministru PSD a fost acuzat, în urmă cu câteva luni, de evaziune fiscală și complicitate la gestiune frauduloasă.

Anchetatorii spuneau, la vremea respectivă, că cei care ar fi dorit să închirieze spații în complexul Unirea încheiau mai întâi contracte subsecvente cu societățile administrate de Ilan Laufer, pe sume mari. Ulterior, acesta i-ar fi ajutat să închirieze contra unor sume modice. Banii ar fi fost transferați către patru firme din Cipru și Elveția. Prejudiciul calculate de anchetatori s-ar ridica la peste 5,8 milioane de euro.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW