Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Traian Berbeceanu, noul șef de cabinet al ministrului de Interne/ Reacția acestuia

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 5 decembrie 2019 Etichete: ,

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat, joi, într-o declarație de presă că fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba, Traian Berbeceanu va fi șeful său de cabinet. În replică, Berbeceanu a transmis că propunerea ministrului îl onorează și îl responsabilizează.

„Propunerea domnului ministru Marcel Vela mă onorează și mă responsabilizează, în egală măsură! Va fi nevoie de multă muncă și multă determinare. Și ne vom baza pe sprijinul tuturor profesioniștilor din Poliția Română! Va fi bine! Doamne ajută!”, a scris pe Facebook Traian Berbeceanu.

Cine este Traian Berbeceanu

În anul 2016, comisarul șef în rezervă Traian Berbeceanu a fost achitat în primă instanță pentru mai multe fapte, cum ar fi luare de mită, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sprijinire a unui grup infracțional organizat și complicitate la delapidare. Decizia nu este definitivă și a fost atacată de procurori.

Traian Berbeceanu a scris o carte numită „Radiografia unei mârșăvii judiciare”, în care povestește, printre altele, cum au fabricat superiorii săi probe mincinoase împotriva lui.

Ioan Mureșan, Nicolae Cean și fostul ofițer al BCCO Alba Iulia, Alin Muntean, care este suspendat din funcție, au cerut în instanță interzicerea comercializării cărții lui Traian Berbeceanu, numită ”Radiografia unei mârșăvii judiciare”.

În urma acestei solicitări, Traian Berbeceanu a postat pe Facebook un mesaj dur:

”Cam ce nu vreți voi să se afle, măi? Cum ați fabricat probe mincinoase și nelegale împotriva mea, cum m-ați arestat nevinovat, cum mi-ați distrus cariera profesională, cum mi-ați terorizat familia? Și pentru toate astea mai vreți și scuze publice? Vreți blocarea aflării adevarului prin interzicerea cărții?” a scris Berbeceanu pe contul său, după care a postat un lung pasaj din carte care îi privește pe cei care l-au anchetat.

Fostul procuror șef DIICOT Alba, Ioan Mureșan și fostul procuror DIICOT Alba, Nicolaie Ioan Cean au fost condamnați la șapte, respectiv doi ani de închisoare cu executare, ei fiind acuzați că au săvârșit mai multe nereguli în anchetarea lui Traian Berbeceanu.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW