Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă, despre deplasarea cu elicopterul: Nu am folosit bani publici, nu este nimic care să fie ascuns

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 4 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Fostul lider al PSD, Viorica Dăncilă, a explicat că deplasarea cu elicopterul la Iași din vara acestui an nu a fost finanțată din bani publici, ci din banii partidului, însă, fostul premier a precizat că sunt lideri de partid care au făcut deplasări pe bani publici „și nu au pățit nimic”.

„A fost un drum cu elicopterul. A fost un drum plătit din banii de la partid. Eu cred că ar trebui să facă mai multe cercetări legate de anumite persoane care au folosit banii publici. Eu nu am folosit bani publici, deci acest lucru îl justific în faţa colegilor de la partid, nu este nimic care să fie ascuns. Dar eu ştiu alte persoane care au folosit bani publici şi nu au păţit nimic. Partidul sau liderul partidului hotărăşte cum se face deplasarea, dar au fost făcute deplasări şi de alţi lideri de partid”,a declarat Viorica Dăncilă, la finalul CEx de miercuri.

În vară, Viorica Dăncilă s-a deplasat la Iași cu elicopterul. Pe atunci, social-democrata spunea că pentru a ajunge în fiecare județ a trebuit să apeleze la această soluție. Fostul lider al PSD a fost criticat dur pentru că a folosit acest mijloc de transport, având în vedere că în Moldova nu a fost construită nicio autostradă.

PSD, obligat în instanță să dea detalii despre elicopterul cu care Viorica Dăncilă a călătorit

PSD este obligat de instanță să dea detalii despre elicopterul cu care Viorica Dăncilă a călătorit în Moldova, în cadrul vizitelor oficiale ale fostului președinte de partid. Formațiunea politică a pierdut, în primă instanță, procesul cu activista civică din Iași, Daniela Mitrofan.

Judecătorii Tribunalului Iași i-au dat câștig de cauză Danielei Mitrofan și obligă PSD să dea detalii despre elicopterul cu care fostul președinte de partid, Viorica Dăncilă, a călătorit în Moldova, singura regiune a României în care nu a fost construită nici o autostradă.

„Admite în parte acţiunea formulata de reclamanta DANIELA MITROFAN, în contradictoriu cu pârâtul PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT. Obliga pârâtul sa comunice în scris reclamantei informațiile solicitate prin cererea datată 27.08.2019, în termen de 20 zile de la rămânerea definitiva a prezentei sentințe. Respinge cererea reclamantei de acordare a daunelor morale. Respinge cererea reclamantei de acordare a cheltuielilor de judecată. Cu drept de recurs, ce se depune la Tribunalul Iași, în termen de 15 zile de la comunicare”, se arată în decizia tribunalului.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW