Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Gigi Becali aruncă în aer și PNL: „Rareș Bogdan mi-a zis că îl va susține pe Simion dacă intra în turul doi cu Ciolacu”

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 24 octombrie 2024

După ce în urmă cu o zi s-a dat de gol și a dezvăluit un presupus blat pregătit de PSD, Gigi Becali a făcut noi dezvăluiri. Într-o intervenție la Antena 3, patronul FCSB, în prezent candidat din parte AUR la alegerile parlamentare, a declarat că fost sunat de prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, care i-a spus că îl va susține pe George Simion, în eventualitatea în care acesta va intra în turul doi al alegerilor prezidențiale, iar nu Nicolae Ciucă.

„Am vorbit cu Rareș Bogdan și a zis: „Gigi, dacă intră Simion în turul doi, noi îl susținem pe George”. I-am spus: „băi Rareș, 90%?”. Mi-a răspuns: „Nu, 100%”. Acum trei zile am vorbit la telefon”, a declarat George Becali, la Antena 3.

Tot în această săptămână, Becali a dezvăluit că Viorel Hrebenciuc l-a convins să intre în cursa electorală pentru a-l ajuta pe George Simion să intre în turul 2 al alegerilor prezidențiale.

„Eu am vorbit si cu Hrebenciuc. Si mi-a zis: Mai nea Gigi, haide sa îl băgăm pe Simion în turul 2. Am zis bine, hai să îl băgăm. A zis acum vreo luna jumate. Hrebenciuc este prietenul meu. A rămas singurul prieten adevarat din toți, e un mare caracter. I-am zis „Dar după aia în turul doi să nu vă apucați să îl atacati pe Simion. Să îi lăsăm să se bată, să vedem cine e mai puternic”. A zis o sa îl bata mar, pentru ca Ciolacu nu e politician, e si el un băiat pe acolo”, a declarat Becali la Realitatea Plus.

Viorel Hrebenciuc este unul dintre cei mai importanți lideri PSD și fost strateg al partidului. În septembrie 2021, el a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul „Giga TV”, alături de fostul primar al municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, alias „Pinalti”. După mai puțin de 1 an petrecut în spatele gratiilor, Hrebenciuc a fost eliberat. La jumătatea lunii septembrie a acestui an, EVZ.ro a publicat imagini în care apare alături de Florin Spătaru, consilier al premierului Marcel Ciolacu.

PNL: „PSD a lansat ‘Planul Hrebenciuc’

Afirmațiile făcute de Becali nu fac decât să întărească dezvăluirea făcută de către Alexandru Muraru. Deputatul PNL a susținut luni că are informații potrivit cărora PSD va transfera voturi către George Simion pentru a-l propulsa pe liderul AUR alături de Marcel Ciolacu în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

„PSD a lansat strategia ‘Planul Hrebenciuc’, adică mutarea a 10-20 de voturi/secție către George Simion. Există informații credibile că PSD va gira voturi către Simion la alegerile prezidențiale din acest an, după modelul din anul 2000, când candidatul PRM a fost împins în turul al doilea pentru a facilita victoria lui Iliescu. Sunt aproape 19.000 mii de secții de votare în România iar 20 de voturi pe secție de votare pentru candidatul AUR, girate numai de PSD, însumează 380.000 de voturi. De ce cred în acest scenariu? Pentru că singura variantă în care Marcel Ciolacu ar ieși președinte în turul al doilea este doar în cazul unei confruntări cu George Simion. Toate sondajele arată acest lucru. Un rol foarte important în noul „plan Hrebenciuc” îl are Victor Ponta, care este în continuare unul din canalele principale de comunicare PSD – AUR și văzut în multiple instanțe la masă cu Simion”, a transmis Alexandru Muraru.

Tur 2 contra lui George Simion – visul lui Marcel Ciolacu

Curtea Constituţională a hotărât, la începutul acestei luni, să anuleze candidatura Dianei Șoșoacă pentru funcția de președinte al României, după ce judecătorii au admis contestațiile depuse de Amalia Bellantoni, fostă membră SOS, și Mihai Gheorghe Ursa. În aceste condiții, șansele liderului AUR, George Simion, de a intra concura în turul al doilea cu Marcel Ciolacu au crescut exponențial. Pentru liderul PSD o confruntare cu Simion, pe modelul de la alegerile din anul 2000 când Ion Iliescu l-a învins pe Corneliu Vadim Tudor, ar reprezenta scenariul ideal.

Potrivit G4Media.ro, cei cinci judecători care au luat decizia au fost numiți de PSD și UDMR: Marian Enache (propus de PSD), Bogdan Licu (fost prim adjunct al procurorului general, propus de PSD), Attila Varga (propus de UDMR), Cristian Deliorga (fost judecător la Curtea de Apel Constanța, propus de PSD) și Gheorghe Stan (fost șef controversat al Secției Speciale pentru magistrați, propus de PSD).

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de INSCOP și dat joi publicității, dacă în turul al doilea al alegerilor prezidențiale ar ajunge Marcel Ciolacu și George Simion, 56% dintre respondenții care au ales un candidat l-ar vota pe actualul premier, iar 44% – pe liderul AUR.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW